Semmit nem bánt meg a Real Madrid vezetőedzője

Luis Enrique is említésre került.

Forrás:

A Real Madrid vezetőedzője, Julen Lopetegui nem bánja, hogy már a nyári világbajnokság előtt bejelentette érkezését a klub, és így lemaradt az oroszországi tornáról. Az egyik favoritként elkönyvelt spanyol válogatott szövetségi kapitányának szerződését egy nappal a vb-rajt, és kettővel az együttes első vb-csoportmérkőzése előtt bontotta fel a spanyol szövetség (RFEF). Lopetegui az Onda Cero rádióadónak kedden azt nyilatkozta: a történtek ismeretében most is ugyanúgy cselekedne, mint június közepén, és nem sajnál semmit.
 
„Teljesen boldog vagyok a Real Madrid vezetőedzőjeként, különleges feladataink vannak, nagy célokkal. Ami történt, megtörtént, azon már úgysem tudunk változtatni” – mondta a szakember.
 
A spanyol válogatott – amelyet a tornán ideiglenes kinevezéssel Fernando Hierro vezetett – tizenegyes párbajban maradt alul a vb-házigazda oroszokkal szemben a nyolcaddöntőben. Az együttes irányítását a vb-kudarc után Luis Enrique vette át, az együttes szombaton Angliában kezdi meg szereplését az újonnan életre hívott Nemzetek Ligájában, három nappal később pedig a vb-döntős horvátokat fogadja.
 
„Remélem, hogy fenomenálisan jól mennek majd a spanyol válogatott és Luis Enrique dolgai, lelkes rajongója vagyok a nemzeti együttesnek” – mondta Lopetegui. Hozzátette: életének olyan korszakában van, amelyben elég nagy kihívásokkal találkozik ahhoz, hogy ne rágódjon a múltban történteken.
 
Lopeteguivel a Bajnokok Ligájában címvédő Real Madrid első tétmérkőzésén – az európai Szuperkupában – hosszabbítást követően kikapott az Európa-liga-győztes Atlético Madridtól, míg a bajnokságban három győzelemmel (Getafe, Girona, Leganés) kezdett.
 

Legfrissebb híreink