Rooney lemondta a válogatottságot, de a kapitánynak kell

Anglia – Nyitva van hagyva az ajtó.

Forrás:

Gareth Southgate szövetségi kapitány nyitva hagyta az angol labdarúgó-válogatott ajtaját Wayne Rooney előtt, aki szerdán jelentette be, hogy a jövőben nem lép pályára a nemzeti csapatban.

 

"Nagyszerű formában van, határozottan az volt az elképzelésem, hogy meghívom a keretbe" - mondta Southgate Rooneyról. A szakember elárulta: fél órán át beszélt  a játékossal.

 

"Szövetségi kapitányként mást nem tudtam tenni, mint megérteni az érveit és tudomásul venni a döntését" - tette hozzá.

 

Southgate csütörtökön hirdette ki 28 fős keretét - Harry Maguire (Leicester City) és Nathaniel Chalobah (Watford) először kapott meghívót - a soron következő két világbajnoki selejtezőre. Az angolok jövő hét pénteken Máltán játszanak, három nappal később a Wembley Stadionban fogadják Szlovákiát.

 

Southgate újságírói kérdésre, miszerint számítana-e Rooneyra a 2018-as világbajnokságon, ha az utazó keret kijelölését sérülések nehezítenék, azt válaszolta, hogy igen.

 

Rooney 119 alkalommal lépett pályára a válogatottban, a mezőnyjátékosok közül a legtöbbször, az örökrangsorban csak a 125-szörös válogatott kapus, Peter Shilton áll előtte. A támadó 53 gólt szerzett, ezzel a nemzeti együttes történetének legeredményesebb játékosa.

Kilenc gyerek után pláne fizetni kell: börtön fenyegeti Roberto Carlost - NB1.hu

Roberto Carlos börtönbe kerülhet

Legfrissebb híreink