Ronaldo, Puskást megelőzve mentette meg megint Portugáliát - videó

Oroszország – Marokkó nem érdemelt vereséget.

Forrás:

Folyamatosan frissül!
 
B-CSOPORT, 2. FORDULÓ
PORTUGÁLIA–MAROKKÓ 1–0 (1–0)
Moszkva, Luzsnyiki Stadion, 78 011 néző. Vezette: Geiger (amerikai).
Portugália: Rui Patrício – Cédric, Pepe, José Fonte, Guerreiro – B. Silva (G. Martins, 59.), W. Carvalho, Moutinho (Ad. Silva, 89.), Joao Mário (B. Fernandes, 70.) – C. Ronaldo, G. Guedes. Szövetségi kapitány: Fernando Santos
Marokkó: Munir – Dirar, Benatia, Da Costa, Hakimi – el-Ahmadi (Fadzsr, 86.), Busszufa – N. Amrabat, Belhanda (Karszela, 75.), Zijes – Butaib (el-Kaabi, 69.). Szövetségi kapitány: Hervé Renard
Gólszerző: C. Ronaldo (4.)
Sárga lap: Benatia (40.)

Az biztosnak látszik, hogy jelenleg nincs jobb formában lévő futballista Cristiano Ronaldónál a világbajnokságon, és azt is nehéz elképzelni, hogy lesz majd. Persze más is játszhat majd olyan eredményesen, mint a luzitán csillag és az is lehet, kiütközik Ronaldón a megerőltető szezon, de eddig inkább a további szárnyalása valószínűsíthető.
 

 

 

 
Szép szöglet-variáció után stukkolt a kapuba remek helyzetfelismeréssel és mozdulattal Marokkó kapujába a 4. percben, ezzel a góllal sajnos megelőzte Puskás Ferencet a nemzeti csapatokban lőtt gólok számát tekintve. A Real Madrid támadója már 85 válogatottbeli gólnál jár. Ronaldo a spanyolok elleni első mérkőzésen háromszor is eredményes volt, akkor érte be az addigi csúcstartó, 84 gólos Puskást.
 

Portugália ezzel a találatával megnyerte a meccset, de mindent elmond a játék képéről, főleg a második játékrészről, hogy a kapusa volt a mezőny talán legjobbja, valamint az is, hogy a vereséget amúgy nem érdemlő marokkóiak talán soha nem rúgnak gólt nekik, hiába volt erre több lehetőségük.
 
A csoport állása:
1. Portugália      2  1  1  -  4-3  4 pont
2. Irán            1  1  -  -  1-0  3
3. Spanyolország   1  -  1  -  3-3  1
4. Marokkó         2  -  -  2  0-2  0
 
A csoport további programja:
2. forduló:
június 20., szerda: Irán-Spanyolország, Kazany 20.00
3. forduló:
június 25., hétfő: Spanyolország-Marokkó, Kalinyingrád 20.00
június 25., hétfő: Irán-Portugália, Szaranszk 20.00
 
Korábbi eredmények:
1. forduló:
Portugália-Spanyolország 3-3 (2-1)
Irán-Marokkó 1-0 (0-0)
 

Legfrissebb híreink