Rebrov okosan oltotta le válaszában a Molde edzőjét - REAKCIÓK

Kis klub-e a Fradi BL-csoportkörében?

Forrás: Ferencváros

25 év után jutott újra be a Bajnokok Ligája csoportkörébe a Ferencváros. A magyar bajnok az idegenbeli 3-3 után 0-0-t játszott a Groupama Arénában a norvég Molde ellen a visszavágón, így idegenben lőtt több góllal bizonyult jobbnak.

A találkozó utáni sajtótájékoztatón a két szakvezető, Erling Moe és Szerhij Rebrov értékelte a látottakat. Előbb a norvégok vezetőedzője válaszolt a sajtó kérdéseire. Érthetően csalódottan fogott neki a mondanivalójának.

„Mindent megtettek a játékosaim azért, hogy bejussanak a BL-csoportkörébe, de most a Ferencvárosnak kell gratulálnunk. Mindenki álma bejutni a BL-csoportkörébe. Úgy gondolom jobbak voltunk kilencven percen keresztül, mint a Ferencváros. Egyensúlyra törekedtünk az elején is, mert irányítottuk a meccset, tudtuk, ha gólt kapnánk, akkor nagy bajba kerülünk. Pontosság és a minőségi játék hiányzott a teljesítményünkből. Úgy kockáztattunk, ahogy azt megengedhettük. A Ferencváros nagyon jó csapat, jó játékosokkal. Ha megnézzük a két klubot a Fradinak dupla a költségvetése, de mindketten kis klubok vagyunk azokhoz a klubokhoz képest, akik a BL-csoportkörében szerepelnek, költségvetésileg és egyéb téren is.”

Az nb1.hu azt kérdezte a szakembertől, hogy az első vagy a második mérkőzés fáj-e jobban neki.

„Az első a fájóbb, mert idegenben ez egy jó eredmény lehetett volna... Otthon viszont három gólt kaptunk, ez volt a sorsdöntő...”

Szerhij Rebrovot, amikor a sajtóterembe érkezett, vastapssal fogadták az újságírók, akárcsak a vele tartó Botka Endrét. Előbb Rebrov értékelt, aki szokásával ellentétben nagyon sokat mosolygott, ameddig az újságírókkal beszélgetett. Rebrov a Dinamo Kijev vezetőedzőjeként már szerepelt a BL-csoportkörében.

„Azért fogtam a fejem a meccs után örömömben, mert tudom, mennyire nehéz dolgunk volt. A Dinamo Kijevvel egyből a csoportkörbe kerültünk, nem kellett selejteznünk. Nagyon nehéz négy körünk volt, nagy büszkeséget szereztünk Magyarországnak. Mindenki azzal szokott foglalkozni, melyik csapatnak milyen költségvetése van, most viszont találkozunk olyanokkal, akiknek tízszer nagyobb van, mint nekünk.”

Az nb1.hu azt kérdezte Rebrovtól, egyetért-e a norvégok edzőjével, aki azt mondta, hogy kilencven percig a vendégcsapat volt a jobb. Az ukrán szakember korrekt választ adott.

„Nem szeretnék nagyon hozzászólni a nyilatkozatához, meg kell nézni ki jutott tovább. Voltak helyzeteik, legfőképpen a végén, de mi is alakítottunk ki.” 

Rebrov ezután így folytatta:
„Büszke vagyok a játékosainkra, a végén még voltak helyzeteink, Sigér és Somalia annyit adott ki magából, hogy már szinte mozogni sem tudtak, ezért lettek lecserélve. Az első és a második mérkőzés között az volt a különbség, hogy ma sokkal koncentráltabbak voltunk.”

És hát ugye Rebrov volt csapata, a Dinamo Kijev is bejutott a BL-csoportkörébe.

”Szívesen játszanék a Dinamóval, de komolyan készülünk, mert a legmagasabb szinten képviseljük Magyarországot. Meg kell várni a sorsolást, de aki lenéz minket, az pórul járhat. A szurkolók ismét nagyon sokat segítettek, akárcsak a Dinamo Zagreb ellen is. Erről viszont a játékosokat is érdemes megkérdezni. Nagyon sokat számít nekik. Nagyon sokat segítenek, ha bent lehetnek, de így meg még többet, hogy kívülről is megtették ezt.”

„Már meccs előtt sokan írtak nekünk, mennyire fontos a meccs, de nemcsak a Fradi-szurkolóknak, hanem az egész országnak az volt. Most lehetett látni, milyen nyomás volt a játékosokon. Bízom benne, hogy nagyon erős csoportba kerülünk majd és megálljuk a helyünket” - mondta Botka Endre, akinek a mondanivalója közben robbantak be a Fradi-játékosok a sajtóterembe, hogy pezsgőzzenek egy keményet, ezt videónk is bizonyítja.

„Egyelőre az élvonalra koncentrálunk, mert nehéz visszaváltani, de amint meglesz az ellenfelünk, azzal is foglalkozunk majd” - vette át a szót ismét Rebrov, aki így folytatta: „Én csak segítek, a játékosok nélkül ezek az eredmények nem jönnének. Nagyon jó a hangulat, mindenki tiszteli a másikat. Tavaly voltak konfliktusok a csapaton belül, most ilyen nincs.”

Rebrov megeresztett egy poént is. Hétfőn azt válaszolta a Magyar Nemzetnek, hogy majd akkor válaszol arra a kérdésükre, hogy megérett-e a Fradi a BL-csoportkörére, ha bejutnak oda, ma viszont azt mondta az ezt firtató kérdés után, hogy majd az első csoportmeccs után válaszol...

„Nem tudnék olyan csapatot mondani, aki ellen mindenáron szeretnék játszani. A legerősebbeket lenne jó megkapni, akkor mindenki álma megvalósul. A Real Madrid és az Ajax ellen játszani nagyon emlékezetes lenne mindenkinek. Az első meccs abból a szempontból nehezebb volt, hogy volt harminc percünk, amit nem tudunk hová tenni. Ma minden úgy volt, ahogy szerettünk volna. Nem volt meglepetés a játékukba, a vége nehezebb volt, mert nulla-nulla volt, de profin megoldottuk” - mondta Botka Endre.

 

Legfrissebb híreink