Reakciók a Videoton csütörtöki Európa Liga mérkőzéseiről

Felcsút – Berg bemondta a visszavágó végeredményét, Suljic szerint nem lefutott a párharc.

Forrás: vidi.hu

Videoton FC–FC Midtjylland 0-1

Péntek

 

13.05: Szurkolói információk az FC Midtjylland elleni visszavágóra

 

 

11.40: A Videoton támadója, Asmir Suljic szerint nem lefutott a párharc, képesnek tartja arra a csapatot, hogy a visszavágón gólt szerezzen, és kiharcolja a továbbjutást.

 

 

"Tudtuk, hogy nehéz mérkőzés vár ránk, és ez be is igazolódott. Ugyanakkor ezen az estén mi voltunk a jobb csapat, mi dolgoztunk ki több gólhelyzetet, sajnos a szerencse ezúttal nem állt mellénk. Sikerült megmutatnunk, hogy képesek vagyunk felvenni a versenyt egy a nemzetközi porondon rutinos, és ott sikereket elérő együttes ellen is. Kikaptunk 1-0-ra úgy, hogy a gólpasszt lesről adta az ellenfél játékosa, de nincs még lefutva ez a párharc. Jövő héten jön a visszavágó, képesnek érzem arra a csapatot, hogy idegenben gólt szerezzünk, és kiharcoljuk a továbbjutást. Egyáltalán nem lesz könnyű dolgunk, sőt, nehezebb lesz az a meccs, mint a hazai találkozónk volt, de van esélyünk Dániában" - nyilatkozta Asmir Suljic a vidi.hu-nak.

 

8.10: Gólösszefoglaló a Videoton-Midtjylland mérkőzésről

 

 

0.16: A Videoton védője, Szolnoki Roland megköszönte a buzdítást a szurkolóknak

 

Szélesség

 

23.20: A Videoton edzője, Henning Berg a lefújás után a a klub honlapjának értékelte az összecsapást.

 

„Jó mérkőzést játszottunk egy erős csapat ellen. Balszerencsések vagyunk, hogy elveszítettük ezt a találkozót egy góllal. Masszívak és fegyelmezettek voltunk hátul, három, maximum négy helyzetet engedélyeztünk a dánoknak – ezek sem voltak olyan nagy lehetőségek. Előre-játékban is sikerült néhány helyzetet kialakítanunk, de nem eleget. Sok pozitív dolgot láttam a csapattól a pályán, ezekre építhetünk a folytatásban. A visszavágón az említett lehetőségeket hatékonyabban ki kell használnunk, valamint a támadó harmadban jobb döntéseket kell hoznunk, talán ezek lesznek a legfontosabb dolgok, amelyekben fejlődnünk kell. Ma egy olyan erősségű csapattal találkoztunk, amilyennel eddig még nem – gyorsabban kellett játszanunk, és a megszokottnál nagyobb nyomás alatt. Jó tapasztalat volt ez számunkra. A Midtjylland három éve így játszik, mi két hónapja, szóval még csak az elején vagyunk az útnak, de magabiztosan mondhatom, hogy már most látok biztató jeleket a játékunkban, meglesz ennek a munkának az eredménye.“

 

Az FC Midtjylland edzője, Jess Thorup elégedett az eredménnyel
 
„A mérkőzés szinte teljesen úgy alakult, ahogyan azt vártuk. Számítottunk arra, hogy a Vidi jól védekezik majd és veszélyesen váltanak át kontratámadásokra – ezt sikerült jól megoldanunk, talán csak két nagy helyzete volt a hazaiaknak. Mindezek mellett nem gondolom, hogy úgy játszottunk, ahogyan valójában tudunk, de a kevés helyzetünk közül kihasználtunk egyet, az idegenben szerzett gól pedig ebben a helyzetben nagyon sokat ér, úgyhogy elégedett vagyok.“

 

A Videoton magyar válogatott hátvédje, Lang Ádám az M4 sportnak elmondta, hogy van még esély a továbbjutásra.

 

„Az első húsz percet leszámítva jól játszottunk. Az elején enerváltabbak voltunk, bátortalanabbak. Ahogyan telt az idő, felvettük azt a ritmust, ami a labdabirtokláshoz kell. Egygólos a hátrány, de mi úgy utazunk el a visszavágóra, hogy van esély, szeretnénk megfordítani a párharcot és továbbjutni” 

Legfrissebb híreink