Reakciók a magyar csapatok csütörtöki EL-mérkőzéseiről

Magyarország – Fókuszban a Loki-szurkolók! Gratuláltak az MTK-nak! A Vidi-edzőnek nem tetszett!

Forrás: dvsc.hu

Csütörtök este a magyar kupacsapatok visszavágó mérkőzéseket játszottak az Európa Liga-selejtezőben.

 

MTK-Aktobe 2-0. Meccselemzés és online közvetítés a linkre kattintva olvasható. Továbbjutott az MTK 3-1-es összesítéssel.

 

DVSC-TEVA-La Fiorita 2-0. Meccselemzés és online közvetítés a linkre kattintva olvasható. Továbbjutott a DVSC 7-0-ás összesítéssel.

 

Zaria Balti-Videoton 2-0. Meccselemzés és online közvetítés a linkre kattintva olvasható. Továbbjutott a Videoton 3-2-es összesítéssel.

 

 

Zaria Balti-Videoton 2-0

 

 

21.42: A Vidi edzőjének nem tetszett amit látott, a szünet után volt jobb a csapata.

 

 

Henning Berg:

„Nem tetszett, amit ma a pályán láttam. Néhány játékos nem állt készen a mai mérkőzésre, ez nagy csalódás számomra. Mindig száz százalékosan készen kell állnunk a meccsekre. Talán páran úgy gondolták a kezdés előtt, hogy már továbbmentünk, de a szünetben rá kellett jönniük, hogy ez nincs így, ha nem javulunk fel, kiesünk. A második félidőben már valamivel jobb teljesítményt nyújtott a csapat, de nagyon messze volt ez a produkció attól, amit el szeretnénk érni. Tanulnunk kell a meccsből – a hozzáállással és a játék minőségével kapcsolatban is. A Zaria büszke lehet a mai teljesítményére, az első találkozón se játszottak rosszul, de összességében azért úgy gondolom, hogy a jobb csapat jutott tovább.“

 

 

 

 

Vlad Goian:

„Az első félidőben jól játszottunk, kellett a két korai gól. Volt lehetőségünk megszerezni a harmadik találatot is, de sajnos ez már nem jött össze. Nagyon sokat dolgoztak a játékosok, az utolsó percig küzdöttek. Büszke vagyok rájuk. Nem akartam cserélni, mert jól játszott a csapat. Minden játékos bírta erővel a mérkőzést, ezért gondoltam úgy, hogy nincs szükség váltásra. Gratulálok a csapatomnak, és gratulálok a Videton FC-nek is, sok sikert kívánok nekik a következő körben. (vidi.hu)

 

 

MTK-Aktobe 2-0

 

 

21.54: Az MTK így tudatta az örömhírt a Facebookon a szurkolóival.

 

 

 

 

21.10: A mérkőzés után az MTK vezetőedzője, Teodoru Vaszilisz és az FK Aktöbe trénere, Yuri Utkulbaev értékelte a párharcot.

 

– Az elején gólt szereztünk, de utána visszaestünk – mondta Teodoru Vaszilisz a MTK hivatalos honlapjának. – Az első félidőben jól futballozott a kazah csapat, a középpályán létszámfölényt tudtak kialakítani. Nehéz volt ellenük, de én ilyen meccsre számítottam. Nagyon vártam a második gólunkra, mert tudtam, hogy az megnyugtatna minket. Az azeri Gabala ellen játszunk a következő körben, komoly csapat, nehéz találkozóra számítok ellenük.

 

– A terveink nem változtak az első találkozó óta sem, gólt akartunk lőni, nyerni, és továbbjutni – folytatta Yuri Utkulbaev. – A nulla nulla semmit nem ért volna, mindent megpróbáltunk, de nem sikerült. Gratulálok az MTK Budapestnek!

 

 

DVSC-TEVA-La Fiorita 2-0

 

 

21.50: Képgaléria a Loki sikeréről.

 

 

 

 

20.40: A találkozó után a Loki vezetőedzője, Kondás Elemér és a La Fiorita trénere, Luigi Bizzotto értékelte a párharcot.

 

– Nem vagyok boldog, mert rengeteg helyzetet kihagytunk, és lassabban játszottunk, mint kértem – mondta Kondás Elemér a dvsc.hu-nak. – Lehetett volna most is öt a különbség, ha koncentráltabbak vagyunk a kapu előtt. Ezen a mérkőzésen lehetőséget tudtunk adni Szatmári Csabának, aki jól mozgott, Korhut Misinek, aki most jött vissza a válogatottól, kint keveset játszott, meccsterhelésre van szüksége, mert jövő héten a fehéroroszok ellen nagyon nehéz dolgunk lesz. Az új igazolásokat is pályára küldtük, ami azért jó, mert így szokni tudják a közeget, a stadiont. Sokkal jobb így játszani, hogy ilyen sokan kilátogattak. Ezért is vagyok bosszús, hogy nem rúgtunk több gólt. Reméljük, jövő héten is kijönnek a szurkolók, és segítik a csapat szereplését.

 

 

 

– Jobban sikerült ez a mérkőzés, mint az első, de ezúttal is kijött a technikai különbség – folytatta Luigi Bizzotto. – Ettől függetlenül ezzel az eredménnyel elégedettek lehetünk. A Debrecen sokkal jobb csapat, de fontos volt számunkra, hogy minél jobb benyomást keltsünk ilyen sok néző előtt, egy ilyen szép stadionban. Nagyon örülünk, hogy sokan kijöttek, mert otthon három-négyszáz ember előtt szoktunk játszani, a legtöbb játékosunk soha nem futballozott ennyi szurkoló előtt.

Legfrissebb híreink