Reakciók a magyar csapatok csütörtöki EL-mérkőzéseiről

Magyarország – Ikszről és két magyar sikerről nyilatkoztak, az ultrák is.

Forrás:

Megkezdték szerepléseiket kupacsapataink az Európa Ligában. Az MTK 1-1-es döntetlent játszott Kazahsztánban, a Videoton 3-0-ra győzött.

 

Aktobe-MTK 1-1 Meccselemzés és online közvetítés a linkre kattintva olvasható.

Videoton-Zaria Balti 3-0 Meccselemzés és online közvetítés a linkre kattintva olvasható.

La Fiorita-DVSC-TEVA 0-5. Meccselemzés és online közvetítés a linkre kattintva olvasható.

 

 

La Fiorita-DVSC-TEVA 0-5

 

 

„Jól játszott a csapat, rengeteg helyzetet dolgoztunk ki, nem túlzok, amikor azt mondom, még több gólt szerezhettünk volna – értékelte a párharcot a lefújást követően Kondás Elemér, a DVSC-Teva vezetőedzője az nso.hu-nak. – Nem kérdés, osztálykülönbség van a két csapat között, örülök, hogy a pályán realizálni is tudtuk."

 

 

Videoton-Zaria Balti 3-0 

 

 

21.06: Gólösszefoglaló

 

 

 

 

 

20.43: A kétgólos Feczesin Róbert értékelése.

 

 

„Nehezen indult a mérkőzés, de a mai világban nincs olyan, hogy könnyű meccs, teljesen mindegy, ki hol áll. Ha egy csapat csak védekezik, nagyon nehéz feltörni a védelmét. Örülhetünk a fölényes, háromgólos előnynek”

 

 

20.33: Henning Berg, a Videoton vezetőedzője és a Zaria Balti trénere, Vlad Goian így értékelte a találkozót.

 

 

„Hogy milyen érzés volt debütálni a Vidi kispadján? Ha az eredményt nézzük, mondhatom, hogy jó - mondta Henning Berg a vidi.hu-nak. - Három góllal nyerni az első meccsen örömteli dolog, emellett pedig nagyon tetszett a játékosok mentalitása. Ha tízszer is megrúgták őket, mindig egyből pattantak fel és mentek tovább előre. A két hajrában szerzett gól szintén a mentalitást dicséri, valamint azt mutatja, hogy jó erőállapotban vagyunk. Néha ilyen a futball, sokat kell várni egy-egy gólra. Több lehetőségünk is volt, hogy hamarabb megszerezzük a második találatot, de csak a végén dőlt el a meccs. A kiállítás után az ellenfél talán gyorsabban elfáradt, nehéz ilyenkor bírni a nyomást. Lehet tartani magad 60-70 percig, de utána benne van, de nehéz kihúzni a végéig. De szerintem amúgy egyenlő létszámban is jobban játszottunk. Örülök, hogy két támadónk is betalált, Géresi Krisztián a mezőnyben is szép elfutásokkal, kapufával és gólpasszal felérő labdával vétette észre magát, Feczesin Róbert pedig gólra éhesen szállt be a játékba, fantasztikus fejessel és jól helyezett lövéssel lőtt rövid idő alatt két gólt, örülök, hogy jól játszottak. A kispadon is jó játékosok ültek, sőt a lelátón is – számomra mindenki egyformán fontos. Úgy gondoltam, hogy a mai meccsre ez a tizenegy lesz a legmegfelelőbb, de örülök annak, hogy komoly versenyhelyzet van a csapatba kerülésért, ez a Vidinek csak a javára válik. A játéknak néhány eleme tetszett, néhány nem annyira. Labdatartásban, pozíciós játékban mindenképpen szeretnénk fejlődni, meg kell tanulnunk dominálni a hasonló mérkőzéseket ahhoz, hogy jobb teljesítményt nyújtsunk a jövőben.“

 

 

 

 

„Úgy gondolom, hogy az első félidőben kiegyenlített volt a mérkőzés, talán két helyzettel alakított ki többet a hazai csapat, mint mi – sajnálatos, hogy a gólt a mi nagy hibánkból kaptuk. A második félidőben büntető helyett játékosunk sárgát kapott, így tíz emberrel folytattuk. Természetesen nehéz volt így felvenni a versenyt a Vidivel, az utolsó hét percben pedig a hazaiak teljesen beszorítottak minket, kaptunk még egy – talán nem megérdemelt – piros lapot, de mindentől függetlenül gratulálok a fehérváriaknak a meccshez. Valószínűtlennek tartom most, hogy három gólt szerzünk majd a visszavágón, de természetesen győzelemre játszunk majd Kisinyovban is.“ - mondta Vlad Goian a Zaria Balti edzője.

 

 

20.19: A Vidi máris megváltoztatta a Facebook-oldalán a borítóképet.

 

 

 

 

 

Aktobe-MTK

 

 

21.23: Az Ultras MTK véleménye

 

 

 

20.45: Amikor egy képt többet mond minden szónál

 

 

 

 

20.21: Bizakodnak a kék-fehéreknél.

 

 

 

 

20.10: Az MTK vezetőedzőjének, Teodoru Vaszilisznek az értékelése.

 

„Az első félidőben jobbak voltunk, el is dönthettük volna a mérkőzést. A második játékrészben már nem úgy jött ki a lépés, ahogyan azt szerettük volna. A kazahok bajnokság közben, meccsben vannak, rajtunk pedig érződött a meccshiány.”

Legfrissebb híreink