Reakciók a Bajnokok Ligája szerdai negyeddöntői után

Európa – Ronaldo sajnálja, hogy csak duplázott, Shakespeare drámát vár.

Forrás: uefa.com

 

Fantasztikus győzelmet aratott a Real Madrid az Allianz Arénában a Bayern München vendégeként. Hátrányból fordított a Királyi Gárda Cristiano Ronaldo duplájával és a helyzetek alapján ki is üthette volna a meccset tíz emberrel befejező bajorokat, azonban Neuer mondhatni lehúzta a rolót. A meccs után Zidane és Ancelotti értékelte a látottakat.

 

 

“Nyerni a Bayern otthonában nem könnyű. Az első félidőben szenvedtünk, de bíztunk benne, hogy be fogunk találni. A második félidőben mentünk a labda után és helyzeteket dolgoztunk ki. Aztán jött a kiállítás. Téves büntető? Az ilyen dolgok megtörténhetnek. Tudjuk, hogy milyen érzés szenvedni, ez a legfontosabb dolog. Ha 2-0 ra módosul az állás, akkor sokkal nehezebb helyzetbe kerültünk volna, szenvedtünk volna, ennyi. Viszont szerencsére nem így történt. Türelmesek voltunk és helyzeteket dolgoztunk ki, amikkel éltünk is. Pozitív a hozzáállásom, nyertünk, várjuk a visszavágót – mondta Zinedine Zidane, a Real Madrid vezetőedzője. – A második félidőben próbáltuk a Bayernt távol tartani a labdától, és ők nem szeretnek anélkül futballozni. Türelmesek voltunk. Hideg fejjel fociztunk egy nehéz pályán egy nagyon jó csapat ellen, akiknek nagyon jó edzőjük van. Szenvedni fogunk a Bernabéuban. Ez az, amire fel kell készülnünk – folytatta Zidane, aki kitért Ronaldo teljesítményére is. – Cristiano szomorú volt, hogy nem szerezte meg a harmadik gólját. Ez is mutatja, mennyire ambiciózus. Mégis mindannyian boldogok vagyunk. Mindenki tisztában van Cristiano képességeivel. Ösztönösen érzi, hogy hova érkezik a labda, még mielőtt elrúgják. Mindig a legjobb – folytatta a korábbi aranylabdás, aki tisztában van vele, hogy még nem lefutott a párharc. – Ez az egyenes kieséses szakasz. Semmi nem dőlt még el. Jól játszottunk a második félidőben. Azonban oda kell figyelnünk a visszavágóra. Csalódást keltő, hogy nem tudtunk több gólt szerezni a második félidőben, de Neuer egy igazi fal volt. Azonban egyszerre csak egy meccsre gondoljunk. Gratulált Perez nekem is, de főleg a játékosoknak. Nagyon jó meccset játszottunk, győztünk, elégedettek vagyunk.”

 

 

Természetesen Carlo Ancelotti is adott interjút a mérkőzés után, és bár nem volt olyan bőbeszédű, mint francia kollégája, de így is sikerült átadni a gondolatait és érzéseit a látottakkal kapcsolatban.

 

“Apró részletek döntötték el a meccset. Az egyik, hogy nem rúgtuk be a büntetőt és gyorsan kaptunk gólt a második félidőben, valamint a piros lap teljesen megváltoztatta a játék képét. Nem jó ez az eredmény, többet akartunk, nagyon jó első félidőnk volt. Megvolt az esélyünk a 2-0-ra, de kimaradt a büntető. A Real Madrid kivégezhetett volna minket, de szerencsére nem rúgtak több gólt. Az a szerencsénk, hogy lesz még egy visszavágó. Nehéz kilencven perc áll előttünk, a legjobbunkat kell hozni – kezdte az olasz mester, aki korábbi játékosát, Cristiano Ronaldóra is kitért.  – Nekem nem kell róla beszélnem, ma ő határozta meg a játék képét. Mindig is kulcsember volt. Azonban a piros lapig kontrollálni tudtuk. Lahm addig jól tudta semlegesíteni, de amint tíz emberrel maradtunk, könnyebb dolga lett. Megmutatta, hogy mire képes és eldöntötte a meccset – folytatta Ancelotti, akit a tizenegyest kihagyó Vidalról is kérdeztek. – Én jelölöm ki a rúgókat. Vidal az első, Robben a második. Mindenki rúg büntetőt. Vidalnak megvan a személyisége, a fociban megtörténik az ilyesmi. Nem ez az első ilyen és nem is az utolsó – tette hozzá a Real korábbi trénre, majd végezetül Lewandowski és Hummels visszatéréséről ejtett szót. – Megvan rá az esély, hogy ott lehetnek. Van hat napunk, és úgy vélem, hogy sikerülhet. Azonban nem fog gondot okozni kiválasztani a védőket.”

 

Ez történt a BL negyeddöntőjének szerdai mérkőzésein - VIDEÓ

Az Atlétcio Madrid Antoine Griezmann tizenegyesével egygólos előnyt szerzett a Leicester City ellen a Bajnokok Ligája negyeddöntő első felvonásában. A végeredménnyel Diego Simeone és Craig Shakespeare is elégedett, az angolok mestere reméli, hogy tovább folytatódik a csodájuk.

 

 

„Nagyon férfias, harcos kis mérkőzés volt ez. Jó, hogy nyertünk, de a visszavágó nagyon nehéz lesz, bármi megtörténhet. Ma nem voltunk elég erősek, de azért nagyon fontos, hogy nem kaptunk gólt – mondta Diego Simeone, az Atlético edzője. – Veszélyes ellenfél a Leicester, oda kellett figyelni az ellentámadásaira. A második félidőben öt középpályással játszottak, nem maradt elég tér a támadásokra, egyébként is jobban védekeztek már. Hiányzott a csapatomból az átütőerő.

 

 

Az angol csapat vezetőedzője kiélezett visszavágóra számít.

 

Fantasztikus éjszakánk lesz Angliában, a tét, a szurkolók közelsége. Maga lesz a futball az a mérkőzés, egy éjszaka, amely tisztán csak a futballról fog szólni. Az egy-nullás vereséget elfogadtuk volna a meccs előtt is – mondta a Leicester menedzsere, Craig Shakespeare.

Legfrissebb híreink