Piqué és Ramos is tisztelte – az Atlético-vergődés nyomában

Diego Simeone egyik legnemesebb feladata.

Forrás:

Egyelőre igazunk lett az Atlético Madriddal kapcsolatban.
 
Amikor a Matracosok a Real Madrid ellen megnyerték az UEFA-szuperkupát, arra utaltunk, az eredményből nem kell messzemenő következtetést levonni, mert a lefújás után látszott a játékosokon, hogy mennyire érdekelte őket, hogy mit szajkózott a FIFA és a média a mérkőzés fontosságáról a kezdésig (és azóta).
 
A Real Madrid azóta mindhárom bajnokiját megnyerte, míg a Simeone-csapat a következő mutatóval „büszkélkedhet
 
1. forduló
Valencia-Atlético 1-1 (a Valencia állt közelebb a győzelemhez)
 
2. forduló
Atlético-Vallecano 1-0 (szerencse is kellett a sikerhez)
 
3. forduló
Celta Vigo-Atlético 2-0 (nem kell különösebb kommentár)
 
És, hogy miért van gondban az Atlético?
 
Szerintünk nem azért, mert még az idény eleje van és ráérnek formába lendülni. Ennek a magyarázatnak soha, sehol, semmi értelme, mert a bajnokság elején is 3 pontot ér a győzelem, 1-et a döntetlen és egyet sem a vereség.
 
Inkább az lehet a gond, hogy az Atlético Madrid elveszítette a vezérét a nyáron.
 
És nem a klubikon Fernando Torres az, aki hiányzik (már alig játszott), hanem a Katarba szerződött Gabi.
 

null

null

Ő volt az új Diego Simeone a pályán. 
 
Ha ő mondott valamit, akkor az állat Diego Costa és a világ egyik legjobbja, Antoine Griezmann is haptákba vágta magát. Ha vita volt a pályán a nagy rangadókon, akkor Piqué és Ramos is vele beszélte meg a dolgokat. Gabi azt is tudta, mikor kell visszavenni egy kicsit a tempóból, de azt is, mikor kell még nagyobb szenvedéllyel rohamozni. 
 
Simeone fiatalabb, nagyobb munkabírású, jobb képességű játékosokat tud bevetni Gabi helyén, de az alfahím szerepére (még) nincs embere. A csapatkapitány Godín sokszor messze van a csapat döntő részétől, mert középső védő (és hát nem az eszéért szeretik elsősorban), Griezmann olyan, mint Messi, villogni tud, de nem hadvezér, Diego Costa állat, a vezérséghez viszont önfegyelem és bölcsesség is kell. Koke és Saúl két elképesztően remek futballista, de azt még meg kell tanulniuk, hogy nem csak képességekben, de férfiasságban is villantani kell.
 
Simeone tehát nemes feladat előtt állt, mert egy olyan nélkülözhetetlen alkotóelemet kell pótolnia, akinél csak saját maga volt fontosabb futballista az Atlético Madridban az elmúlt évtizedekben.
 
Mert nála is voltak jobb képességűek, pengésebbek, de amikor játékosként eligazolt a bajnoki cím- és a kupagyőzelem után, az Atlético Madrid olyan lejtőre került, aminek az alján a harmadosztály riogatott… Azaz, őt nem tudták pótolni.
 
Ilyen baj viszont biztos, hogy nem lesz, mert Simeone most ott van, és ha létezik edző, aki képes feltámasztani a csapatát, akkor az ő!

Legfrissebb híreink