Piqué eldöntötte, marad-e a spanyol válogatottban

Spanyolország – Lesz azért, amit nem fog mindenki elhinni.

Forrás:

Gerard Piqué, a Barcelona játékosa döntött, nem mondja le a spanyol válogatottságot, továbbra is „hazája” rendelkezésére kíván állni. Az idézőjel indokolt, mert a katalánok éppen függetlenednének, a katalán identitásnak meg éppen a Barca védője az egyik megtestesítője.

 

Mint több hírünkben jeleztük, a spanyol válogatott egyik edzése félbe szakadt a hét elején, mert a hispán szurkolók kikezdték a katalánt, kifütyülték, dobálták, drapériákon üzenték neki azt, hogy takarodjon. A madridi sportnapilapok cikkeire hivatkozva a világsajtó hírt adott arról, hogy a válogatott tagjai is kikezdték Piquét, a Marca és az AS azt is jelezte, a kiközösítésben Sergio Ramos, a „régi jó barát” a főkolompos.

 

Gerard Piqué azonban sajtótájékoztatót tartott, az összejövetelen sok dolgot cáfolt. Mondott viszont meglepőt is.

 

A védő elmondta, a szövetségi kapitány kérte meg, hogy tisztázza a helyzetet, leszögezte, a támadásokat kihívásnak veszi, azért van a spanyol válogatottnál, hogy a játékával segítse. Azt mondta, családjának tekinti a nemzeti csapatot, amit (a korosztályos válogatottakkal is beleértve – a szerk.), immár tizenöt éve szolgál, elkötelezettségét senki sem kérdőjelezheti meg. Bevallotta, elgondolkozott azon, hogy lemondja a nemzeti csapatban való szereplést, de kijelentette, azért nem döntött így, mert akkor a károgók nyernének.

 

Arra a kérdésre, ha Katalónia független lenne, játszana-e a válogatottjában azt mondta, ezen még nem gondolkozott el, különben is, éveken át tartana az a folyamat, aminek köszönhetően az a csapat tétmeccseken szerepelhetne, akkora ő már öreg lehet…

 

Cáfolta, hogy közte és Ramos között kibékíthetetlen lenne az ellentét, mint mondta, közel állnak egymáshoz.

 

Utóbbit nem biztos, hogy túl sokan elhiszik neki, de ha belegondolunk, nem lódított (nagyot), mert mindketten középső védők, mindketten kezdők szoktak lenni a válogatottban, aminek köszönhetően tényleg közel szoktak lenni egymáshoz, de nem igazán (csak) állva, hanem inkább helyezkedve…

Döntött a szövetség Piqué játékával kapcsolatban - NB1.hu

Spanyolország - Szükségük van rá.

Legfrissebb híreink