Otthagyta Bese Barnabás csapatát az edző a PL-klubért

Swansea – Giggs lemaradt, Bradley az első amerikai menedzser az angol élvonalban.

Forrás: bbc.com

Menesztették a Swansea City labdarúgócsapatának vezetőedzői posztjáról az olasz Francesco Guidolint, akinek utódja az amerikai Bob Bradley lett.

 

Az angol élvonalban szereplő walesi klub hétfőn jelentette be a váltást. A korábban az Udinesét is irányító Guidolin januárban vette át a csapat irányítását, és simán benntartotta az együttest a Premier League-ben. A mostani szezonban ugyanakkor szenved a Swansea, amely hét forduló alatt mindössze négy pontot gyűjtött.

 

Az angol sajtó korábban arról cikkezett, hogy a helyi legenda, Ryan Giggs megkapja első, állandó menedzseri megbízatását, de végül az ötvennyolc esztendős Bradley lett az első amerikai vezetőedző a PL-ben. Harmincöt éves edzői pályafutása során többnyire hazájában dolgozott, 2006 és 2011 között az Egyesült Államok válogatottjának szövetségi kapitánya volt. Ezt követően Egyiptomban, majd Norvégiában edzősködött, most pedig a magyar válogatott Bese Barnabást is foglalkoztató, francia másodosztályú Le Havre csapatától érkezik a szigetországba.

Legfrissebb híreink