Orosz válogatott: ezt a játékost honosították

Már csütörtökön bemutatkozhat új "csapatában".

A 32 éves brazil csatár, Ariclenes da Silva Ferreira csütörtökön bemutatkozhat az orosz labdarúgó-válogatottban.
 
Az orosz szövetség honlapjának hétfői beszámolója szerint a nemzeti csapat keretének több játékosa sérült, ezért Sztanyiszlav Csercseszov szövetségi kapitány behívta az FK Krasznodar tapasztalt csatárát.
 
Ferreira - a sportágban használt becenevén Ari - 2007-ben igazolt Európába, szerepelt a svéd, majd a holland élvonalban, 2010 óta pedig Oroszországban futballozik, megfordult a Szpartak Moszkva és a Lokomotiv Moszkva együttesében is.
 
A brazil U20-as válogatottban 13 mérkőzésen hat gólt szerzett, de a felnőttek között nem lépett pályára, ezért kaphat lehetőséget orosz színekben. Guilherme Alvim Marinato és Mário Fernandes után ő lesz az orosz válogatott harmadik brazil születésű játékosa.
 
A nyári világbajnokságon az oroszok házigazdaként a negyeddöntőig jutottak. Csütörtökön a németekkel játszanak barátságos mérkőzést Lipcsében, majd jövő kedden Solnában a svédek vendégei lesznek a Nemzetek Ligájában.
 
Sérülés miatt Ilzat Ahmetov, Mário Fernandes, Gyenyisz Cserisev, Alekszander Golovin és Artyom Dzjuba játékára valószínűleg nem számíthat a következő két meccsen Csercseszov, továbbá Szergej Petrov és Roman Zobnyin szereplése is kérdéses.
 

Legfrissebb híreink