Öngól döntött a 95. percben a Marokkó-Iránon - videó

Szentpétervár – Igen, olyan volt a meccs!

Forrás:

B-CSOPORT, 1. FORDULÓ
MAROKKÓ–IRÁN 0–1 (0–0)
Szentpétervár, Kresztovszkij Stadion, 62 548 néző. Vezette: Cakir (török)
MAROKKÓ: Munir – Hakimi, Benatia, Szaissz – N. Amrabat (Sz. Amrabat, 76.), Busszufa, el-Ahmadi, Harit (Da Costa, 82.) – Belhanda, el-Kaabi (Buhadduz, 77.), Zijes. Szövetségi kapitány: Hervé Renard
IRÁN: Beiranvand – Rezaeian, Csesmi, Puraligandzsi – Anszarifard, Ebrahimi (Hosszeini, 80.), Hadzsszafi, Sodzsaei (Taremi, 68.) – Dzsahanbahs (Goddosz, 85.), Azmun, Amiri. Szövetségi kapitány: Carlos Queiroz
Gólszerző: Buhadduz (95. – öngól)
Sárga lap: el-Ahmadi (34.), ill. Sodzsaei (10.), Dzsahanbahs (48.)
 
Nagyjából sejthettük, hogy nem a Marokkó-Irán lesz a világbajnokság legjobb meccse. Azt kaptuk, amire számítottunk. Szeretjük a focit, ezért úgy fogalmazunk, hogy a küzdelem mellett a nagy taktikai csata dominált. De persze egy szóval is ki lehet(ne) fejezni, milyen (igen, olyan) volt a meccs.
 

A meccs előtt arról szóltak az okfejtések, hogy mindkét csapatnak nyernie kell, ha tovább akar jutni. Persze, Portugália és Spanyolország mellett vagy helyett... Iránnak akkor sincs esélye továbbjutni, ha egy szerencsés öngóllal megnyerte végül a meccset.
 

Csak remélni tudjuk, hogy a 20 órakor kezdődő csoportrangadón nem spórolnak majd a felek, bár emiatt nem lehetne haragudni rájuk, a megerőltető év után, a majd sokkal nehezebb (nem a hátralévő két csoportmeccsükre gondolunk) oroszországi feladatok előtt.
 

Legfrissebb híreink