Olasz foci blogja: Inter-Juve a bosszú szellemében

Olaszország – A világ egyik leghatalmasabb rangadója következik.

Forrás:

Pár napja jeleztük, hogy tovább pörgetjük a blogokat. Az nb1.hu 1999-es megalapítása óta ugyanis mindig voltak vendégszerzőink. Közöttük volt többek között Sinkovics Gábor, a Nemzeti Sport főmunkatársa, de a Fradiból Gera Zoltánnak is nálunk volt először önálló felülete, akárcsak az örökifjú kapusnak, Szűcs Lajosnak.
 
A technikai felületeket a jövő héten készítjük el a további blogokhoz is, mert első és legfontosabbnak továbbra is az üzenetet átadását tekintjük, nem a körítést.
 
Íme, az olasz foci szerelmesének, Ragnottinak a második bejegyzése:
 
„Pareggio? Non serve a niente! 
Spalletti bosszúra szomjazik, nem kér a döntetlenből! 
Este rendezik Milánóban a Serie A legnagyobb jelentőségű rangadóját, ahol Bajnokok Ligája kalandra hajtó Internazionale fogadja a Scudettóért folyó versenyfutásban csatát vesztett Juventust (a trónkövetelő Napolitól kaptak pofont a múlt hétvégén)  Az Intert gardírozó kopasz mester még a Roma edzőjeként  hozzászokhatott az öreg hölgy uralkodásához, amiből fakadó általános csalódottsága most új értelmet nyerhet: két legyet egy csapásra, mi ez , ha nem áldás az eminenciásnak? 
 
Ugyanis a zebrákat üldöző nápolyiak közvetlenül ott loholnak a listavezető mögött, csupán egy egységnyire tőlük. Hasonló helyzetben van a nerazzurri , amely a BL-t jelentő pozíciótól van lemaradva egyetlen ponttal. Sűrűnek látszik és izgalmasnak ígérkezik a pontvadászat befejezése, ahol a régi sérelmek által okozott motiváció beleszólhat majd a bajnokság végső sorrendjébe (első két hely Juve-Napoli, illetve a dobogó megszerzése, Roma-Lazio-Inter csata is drámai zárást ígér!).
 
Rémálmaiban az öreg hölgy visszainteget
 
Túlzás nélkül állíthatjuk, hogy horrorszerű statisztikát mutathat fel az öreg Luciano a Juventus elleni mérkőzéseinek tekintetében! Az idő általában megszépíti a dolgokat. Ja nem. Az ő esetében nem.  A zebramezesek elleni személyes történelmében egy alkalommal örülhetett felhőtlenül a mester, tavaly május idusán, az Olimpicóban sikerült két vállra fektetnie az öreg hölgyet. (3-1-es siker). Húsz éve kihívásai és harcai közepette  Toszkánától ( Empoli) Udine városáig, majd Román át Milánóig tartó huszonkettő  fellépésből csak ez az egy sikeres darab született…  Ilyen előzmények után kellene éket rakni Allegri által irányított címvédő történetébe! 
 
Spalletti a remigetegben
 
Álomszerűen kezdődött a szezon a kék-feketék számára , egy ideig a tabella tetejéről szemlélték a többieket, a kopasz eminenciás alaptaktikája hibátlanul működött.  A kapitány érkezett az oldalvonalak mellől menetrendszerűen érkező ajándékokra. Amelyek egy idő után késni kezdtek, majd elfogytak, ahogyan Icardi góljai is. Csak a ráncok nőttek az eminenciás homlokán. A gólvágó sérülése/góltalansága letaszította a magasságokból a milánóiakat. Rengeteg (gólnélküli több is) döntetlent (12) halmozott a gárda , bár a rangadókat nem veszette, de nem is nyerte a Nerazzurri. Náluk csak a SPAL és a Toro remizett többször a bajnokság során. Az utóbbi hetekben újra lőtávolba került Icardi vezérletével a banda, és most saját sorsa mellett az eljövendő bajnok kilétét is befolyásolhatja. Ehhez minimum egyet ( ez már ujjgyakorlat lenne? ), de inkább hármat kellene előrelépnie a sakktáblán! Jó hír : Icardinak megjött a góllövő „ kedve” , már 26 dugónál tart a mesterlövészek listáján! 
 
A Derby di Italia előtti sajtótájékoztatón a remit firtató kérdésre a következő volt a válasz:  „- Döntetlen, köszönöm nem kérjük! „
 
Inter-Juve 20.45-től!”
 

Legfrissebb híreink