Magyarok a BL-döntőért: Gulácsi és Lőw szavai - NYILATKOZATOK, ELŐZETES

Az egyik szem sírni, a másik nevetni fog.

Forrás: dierotenbullen.com

Mint ismeretes, kedden 21 órától a Bajnokok Ligája első elődöntőjében az RB Leipzig és a PSG néz farkasszemet egymással. A találkozó pikantériája és öröme, hogy mindenképp lesz magyar érdekeltség a fináléban: a németeknél várhatóan Gulácsi Péter a kezdőcsapatban, Willi Orbán a kispadon kap helyet a párizsiak ellen, akiknél Lőw Zsolt a másodedző.

Utóbbi egyébként 2015 és 2018 között a lipcseieknél dolgozott, több barátja és ismerőse is van a másik oldalon, hasonlóan ahhoz a Thomas Tuchelhez, aki esélyt adott menedzseri karrierje elkezdéséhez a németek vezetőedzőjének, Julian Nagelsmann-nak 12 évvel ezelőtt az Augsburgnál.

"A Lipcsével kapcsolatban vegyesek az érzéseim: egyrészt borzasztóan szurkoltam nekik, hiszen három évig dolgoztunk együtt, a keretből, a vezetők közül és a stábból is szinte mindenkit ismerek, nem beszélve a két magyar játékosról. Viszont amikor megnyerték a meccset, realizálódott bennem, hogy velünk játszanak, ami számomra lelkileg nem lesz könnyű. Már a felkészülés is nehéz, hiszen olyan játékosok ellen kell csatába indulni, akiket három éven keresztül én készítettem fel" - mondta Lőw.

 

 Az érdekes párhuzamok adottak, hasonlóan a kölcsönös tisztelethez, ám egy biztos: a pályán nem lesz baráti a viszony.

"Mindenkinek nagyon akarnia kell a győzelmet, ha sikeréhesnek látom a srácok arcát meccs közben, nem lesz gond" - mondta a mérkőzés előtti sajtótájékozatón Nagelsmann. "Az olyan topjátékosok ellen, mint amilyen Neymar vagy Mbappé, nem könnyű, de képesek vagyunk arra, hogy munkával és a pályán való erős játékkal megtegyük az utolsó lépcsőfokot a döntő előtt. Érdekes összecsapás lesz, hisz mindkét csapat szeret és tud támadni, nagy lesz a nyomás mindkét oldalon" - fogalmazott a lipcseiek 31 éves vezetőedzője, aki abszolút élvezi csapata bizalmát, fiatal kora ellenére maximálisan felnéznek rá játékosai.

Hasonló szavakkal tüzelte játékosait Tuchel is. "Megérdemelten vagyunk itt, hisz egész szezonban jól dolgoztunk, minden mérkőzést komolyan vettünk. Nem a múltat, a jelent figyeljük, és megéljük a pillanatot. Koncentráció és magabiztosság - ez kell a győzelemhez este, és kifizetődik a beleölt energia. A lipcseiek játéka bátor és gyors, hasonlóan fiatal és veszélyes gárdáról beszélünk, mint amilyen az Atalanta volt a negyeddöntőben. Nekünk is megvan a stílusuk, nekik is."

A PSG játékát Gulácsi egy mondattal illette: "Ha náluk van a labda, akkor a PSG egyike Európa legjobb csapatainak." 

 

Kedd este kiderül, ki kerül egy lépéssel közelebb ahhoz, hogy Európa legjobb csapata lehessen 2020-ban.
 

Bajnokok Ligája, elődöntő:

RB Leipzig (német) - Paris Saint-Germain (francia), Lisszabon 21.00, v.: Björn Kuipers (holland) (tv: M4 Sport)
 

A várható kezdőcsapatok:

RB Leipzig: Gulácsi - Klostermann, Upamecano, Halstenberg - Laimer, Kampl, Sabitzer, Angelino - Olmo, Poulsen, Nkunku
Paris Saint-Germain: Rico - Kehrer, Thiago Silva, Kimpembe, Bernat - Di María, Marquinhos, Paredes, Neymar - Mbappé, Icardi

Legfrissebb híreink