Női Eb-selejtező: Marozsánék ellen a magyarok

Nyon – Válogatottunk egy csoportban a címvédő németekkel.

A címvédő németekkel azonos csoportba került a magyar női labdarúgó-válogatott a 2017-es hollandiai Európa-bajnokság selejtezőjének hétfői, nyoni sorsolásán. A németeken kívül az oroszok, a törökök és a horvátok lesznek még ellenfelek az 5-ös csoportban – számolt be a kontinentális szövetség (UEFA) honlapja.

 

Ez azt jelenti, hogy a mieink ellen játszik majd többek között Marozsán Dzsenifer. A korábbi magyar válogatott Marozsán János lánya (éppen szombaton ünnepelte a 23. születésnapját), az aranyesélyes német női csapat egyik legnagyobb ásza volt 2014 legjobb női focistája a sportág nagyhatalmánál. Silvia Neid, a favorit szövetségi kapitánya a sorsolás értékelésekor meg is említette, hogy „Maro” számára biztosan különleges meccseket jelentenek majd a magyar csapat elleni találkozók.

 

 

A 2017 júliusában és augusztusában sorra kerülő Eb-n első alkalommal szerepelhet majd 16 válogatott. A selejtezőt nyolc ötcsapatos csoportban bonyolítják le idén szeptembertől jövő szeptemberig. A győztesek és a hat legjobb második automatikusan kijut a tornára, a fennmaradó két második helyezett pedig pótselejtezőt vív majd. A 16. hely a házigazda hollandoké.

 

Legfrissebb híreink