Neves kazah sportvezető: Az FTC edzője az egyik legjobb

Beszélt a csapatok esélyeiről is.

Forrás: fradi.hu

Mint ismert, a Ferencváros együttese a kazah Tobol Kasztanak csapatával játszik a Bajnokok Ligája-selejtező 1. körében. 

Szajan Kamitzsanov korábban évekig a kazah FC Astana elnöke volt és jól ismeri a Fradi edzőjét, beszélt a Tobol és a Fradi esélyeiről is és elismerően nyilatkozott orosz tréneréről is.

Az ulloi129.hu számolt be Kamitzsanov véleményéről. 

“A Bajnokok Ligájában a Tobolnak nagyon kemény meccsei lesznek a magyar labdarúgás csúcsklubjával, a Ferencvárossal. Mindannyian tudjuk, hogy ez Magyarország legnevesebb klubja, és az elmúlt szezonban a Fradi, ahogy a szurkolók hívják ezt a csapatot duplázott, a Magyar Kupa megnyerése mellett több mint 10 pont előnnyel megnyerte a bajnokságot. A magyarok kapujában a válogatott első számú kapusa Dibusz Dénes áll és van még 3-4 játékosuk a válogatott bő keretéből. A Ferencváros edzője Sztanyiszlav Csercseszov, közeli barátom, akivel hosszú évek óta barátok vagyunk. Kelet-Európa egyik legjobb edzőjének tartom. Lengyel bajnokságot nyert a Legiával, ezüstérmet a Szpartak Moszkvával, most pedig a magyar bajnokságot is megnyerte.

Egy nem túl sikeres időszak után az orosz válogatottal az Euro 2020 után. Csercseszov a Ferencvárosnál aratott sikereivel bizonyítja, hogy korán leírták, és igyekszik majd feltűnő eredményeket elérni az európai kupában. De ennek ellenére bajnokunk előnyben van, mivel javában zajlik a bajnokságunk, és a Tobol megtalálta a játékát, az élmezőnyben van, körről körre fejlődve. A magyar bajnokságban most holtszezon van, személycserék zajlanak a csapatban, funkcionálisan pedig nincs a legjobb állapotban a Ferencváros. Mindezeket a tényezőket is figyelembe kell venni. Összegezve: nem lesz könnyű dolga a Tobolnak, a Ferencváros egyértelmű favoritja ennek a párosnak, a csapatok esélyeit pedig 60/40-re értékelnék a hazaiak javára. a vezetők csoportjában van, körről körre gyarapodik” - mondta a sportvezető. 
 

Legfrissebb híreink