Neuerrel hasonlították össze Gulácsit

A Bayern elé léphetnek ma Orbánék.

Forrás:

Akár meg is előzheti ma egy jó szerepléssel a két magyar válogatottal felálló Lipcse a Bayern Münchent a bajnoki címért való versengésben.
 
A harmadik helyen álló müncheniek eddig 15 mérkőzésen csak 30 pontot tudtak összeszedni Niko Kovac irányításával, így még akkor is csak a Mönchengladbachal állnak holtversenyben a második helyen, ha ma nyernek. Orbánék eddig 28 egységet gyűjtöttek a bajnokságban. Ezzel közvetlen mai ellenfele mögött helyezkedik az RB Leipzig, nagymértékben köszönhetően a magyar párosnak is. 
 
Ezek alapján nyugodtan élhetünk azzal a közhellyel, hogy igazi hatpontos mérkőzés jön a Bundesligában.
 
A mérkőzéssel kapcsolatban a bundesliga.com is összegyűjtötte, melyek lehetnek a döntő faktorok a mérkőzésen. Ilyen például a két támadó zseni Lewandowski és Werner csatája, vagy a védelmekben Niklas Süle és Dayot Upamecanoé, de éppenséggel a kiszolgáló személyzet között is párhuzamot vontak Serge Gnabry és Yussuf Poulsen között.
 
Viszont számunkra a legérdekesebb párhuzam nem is lehet más, mint amit a két hálóőr között vontak. Ugyanis Gulácsi Péter és Manuel Neuer is megütközik a mai estén.
 
Neuerről leírják, hogy nagy eséllyel mindenidők legjobb kapusa, de a mostani szezonban Gulácsi kezei a legbiztosabbak statisztikailag a Bundesligában. A magyar hálóőrrel kapcsolatban arról írnak, közel sincs olyan hírneve, se aurája, mint világbajnok vetélytársának, mégis felülmúlja eddig a szezonban. Eddig hétszer nem hagyta, hogy az ellenfelek bevegyék kapuját, ezzel ő a legjobb ebben a mutatóban, valamint ő kapta a legkevesebb gólt is (14), emellett 75 százalékos védési aránnyal őrzi kapuját, nem kis bravúrokat bemutatva.
 
Várható kezdőcsapatok:
 
RB Leipzig: Gulácsi – Konate, Orbán, Upamecano – Demme, Klostermann, Sabitzer, Kampl, Halstenberg – Poulsen, Werner
 
Bayern München: Neuer – Kimmich, Boateng, Hummels, Alba – Goretzka, Thiago, Gnabry, Müller, Coman - Lewandowski

Legfrissebb híreink