Nemzetközi kupák: óriási változás lehet a selejtezőkben

Hogyan érintheti a magyar csapatokat az elképzelés?

Forrás:

Ugyan már ad magáról életjeleket a futball, de még mindig sok a kérdőjel. A koronavírus alaposan átírta a sportág forgatókönyvét, és úgy tűnik, a Bajnokok Ligájában és az Európa-ligában komoly változások lehetnek a következő idényben. 

A The Times nevű lap arról ír, hogy a selejtezős időszak lerövidítésére készülnek az UEFA elöljárói. A brit újság cikkében rámutat arra, hogy nem elképzelhetetlen, hogy csak a playoffkört tartják meg. Amennyiben megrendezik a selejtezőket, az is elképzelhető, hogy az oda-visszavágós párharcok helyett egy meccsen, semleges helyszínen dől el a továbbjutás kérdése. Ám egyes források azt sem zárják ki, hogy az egész selejtezős időszakot eltörlik a vezetők.

Uefa plan to axe qualifiers for next season's European competitions

 

Amennyiben megvalósulna az első forgatókönyv, nagyon rosszul járna az NB I bajnoka. A playoffba 12 olyan országból kerülne be csapat, amelynek nincs automatikus főtáblás alakulata. Az UEFA rangsora alapján a következő országok aranyérmesei küzdhetnének meg a BL-ért: Hollandia, Ausztria, Csehország, Görögország, Horvátország, Dánia, Svájc, Ciprus, Szerbia, Skócia, Fehéroroszország és Svédország. Arról még nincs hír, hogy mi lenne a pórul járt bajnokokkal ebben az esetben.

Jelenleg úgy fest, hogy a BL-ben augusztusban folytatódhat a mostani idény. A legrangosabb európai kupasorozat új kiírása október 20-én rajtolhat. Egyébként nem csak a BL-ben, hanem az Európa-ligában is elképzelhető a selejtezős kör "megcsonkítása".

Köztudott, hogy az eredeti forgatókönyv alapján az NB I bajnoka a BL-selejtezőben indulhat, míg a második és a harmadik helyen végző együttes, valamint a Magyar Kupa győztese az Európa-ligában teheti le a névjegyét. Ám, ha az újítás valóban életbe lép, változhat a szituáció. 

Legfrissebb híreink