Német szakértő: jelentősen átalakul az átigazolási piac

25 év után először lesz csökkenés.

Forrás:

Karl-Heinz Rummenigge szerint a koronavírus-járvány miatti válság alaposan átalakítja az átigazolási piacot a labdarúgásban.

"De minden válság lehetőség is egyben. Az átigazolási díjak és a játékosok fizetése egészségtelen nagyságokat ért el. A járvány leállíthatja ezt a +mindig drágát, gyorsan és többet+ szemléletet" - fogalmazott a Bayern München vezérigazgatója.
    
Hozzátette, az új futballisták szerződtetésének összege a 25 éve bevezetett Bosman-szabály óta először fog csökkenni és a racionalitás kerül előtérbe az üzletben.
    
"Jól ismerem a fontosabb európai klubok számait, és elmondható, hogy a költségvetés nagyságától függetlenül mindegyik számára most a fizetőképesség megőrzése a kérdés" - mondta a Bayern München vezetője.     
    
"Jelenleg a klubok bevétele nulla. Nekünk nagy szerencsénk van, hogy az elmúlt években sikerült tartalékot képeznünk. Ugyanakkor ez a tény azt is jelenti, hogy szolidárisnak kell lennünk másokkal. Az erős vállnak meg kell támasztania a gyenge vállat" - jelentette ki a 64 éves Rummenigge.

Legfrissebb híreink