Nem normális, mennyi pénzzel vásárolnák ki Messit

Barcelona - A klasszis megszerzéséért minden követ megmozgatnak.

Forrás:

A Nemzeti Sport szerint egészen döbbenetes hírrel állt elő kínai forrásokra hivatkozva a Mundo Deportivo: a spanyolok állítják, van egy csapat, amely hajlandó lenne kifizetni Lionel Messi 700 millió eurós kivásárlási árát! És ez nem is a végső összeg lenne…
 
Lionel Messi 2017 novemberében hosszabbította meg szerződését a Barcelonánál, és a 2021-ig szóló megállapodás azt is jelentette, az argentin zseni kivásárlási értéke 700 millió euróra nőtt. A katalánok természetesen azért szabtak meg ilyen elképesztő összeget, hogy még véletlenül se tudja kifizetni azt senki.
 
Könnyen lehet azonban, így is túlságosan alacsonyra tették a lécet…
 
Kínai forrásokra hivatkozva ugyanis a Mundo Deportivo most azt írja, a nyári átigazolási időszakban a kínai Hopej China Fortune kifizetné a 700 millió eurót, ha Messi úgy dönt, hajlandó elhagyni a gránátvörös-kékeket.
 
A beszámolók szerint a kínaiak már évek óta tervezik a „Messi-hadműveletet”, és mivel tudják, az argentinnak a pénz nem számít annyira, hogy csak azzal meg tudják győzni, olyan játékosokat szerződtettek, akik elcsábíthatják Barcelonából őt.
 
Épp ezért igazolta át nemrég Messi két honfitársát és barátját, Ezequiel Lavezzit és Javier Mascheranót is a csapat.
 
A nemrég bevezetett kínai adózási rendszer értelmében ráadásul a Hopej China Fortune-nek ugyanannyit az állam felé is fizetnie kellene Messi átigazolásánál, azaz a támadó ára mintegy 1.4 milliárd euró lenne.
 
A Kínából származó információk szerint azonban így is belevágnának az üzletbe, ugyanis a csapat mögé olyan hatalmas kínai cégek állnának az átigazolás esetében, amelyek egy szempillantás alatt át tudnák utalni ezt a döbbenetes összeget.
 

Premier League: Guardiola a téli szünet mellett " NEMZETKÖZI FOCI › Angol foci

A listavezető Manchester Cityt irányító Josep Guardiola, valamint a címvédő Chelsea-t edző Antonio Conte is támogatja a téli szünet bevezetését az angol labdarúgó-élvonalban. "Imádunk focizni, de mivel jó ideje háromnaponta vannak mérkőzéseink, jól jön egy kis pihenés.

Legfrissebb híreink