Nem bírtak az ördögökkel a szentek

London - Jose Mourinho nem ilyen döntőre számíthatott.

Forrás:

Manchester United – Southampton 3-2 (2-1)

Annak ellenére, hogy mindenki a Vörös Ördögöket tartotta egyértelmű esélyesnek, a Szentek kezdték jobban az angol Ligakupa döntőt, és csak a partjelző hibás döntése miatt nem kerültek előnybe Gabbiadini szabályos gólja után. Már sokszor bebizonyosodott, hogy ha az ellenfél nem él az adott lehetőséggel, a United kihasználja azt, és ezúttal is ez történt. Az Angliát már korábban meghódító Zlatan Ibrahimovic büntetett először, körülbelül húsz méterről, szabadrúgásból tekert a kapuba (1-0).

A svédnek ez volt a 25. találata ebben a szezonban.  A Southampton nem adta fel, de gólt ismét a manchesteriek szereztek, Rojo passza után a döntőbeli gólokra specializálódott Lingard okos gólt lőtt 15 méterről (2-0). Hogy ne váljon unalmassá a második játékrész, arról Gabbiadini gondoskodott, aki a félidő hosszabbításában lemásolta a fél órával azelőtti találatát, és ezt ezúttal a játékvezető is érvényesítette (2-1).

 
A téli átigazolási időszakban szerződtetett olasz a félidő után is rettegésben tartotta a bizonytalan lábakon álló United-védőket, és a lemaradó Smalling mellett már három perccel a kezdő sípszó után egalizált (2-2). Sőt, ezt követően is domináltak, a vörösök percekig csak rohantak a teljesen felpörgött kiscsapat játékosai után, akiknek másodjára sem volt szerencséjük, Romeu fejese után a bal kapufán csattant a labda.

 

Húsz perccel a rendes játékidő vége előtt sikerült csak átvennie a mékőzés irányítását a Manchester Unitednek, akiknél szerepet kapott az ifjú titán Marcus Rashford is, és ez döntőnek bizonyult. Egy kontra során megtartotta ugyanis Ibra labdáját, amely Herrera beadása után a svéd óriás elé került, ő pedig öt méterről nem hibázott (3-2). Akárcsak a Community Shield döntőjét, ezt a finálét is az ő fejesgóljával nyerte meg a Manchester United. Két trófea már van, és újabb kettő megszerzésére még van esély.

 

Legfrissebb híreink