Nem az utolsó meccsére készül a válogatott! A legjobb dolog magyarnak lenni!

Franciaország – Gera nem szavazott magára. Pályára lép-e Kleinheisler?

Forrás:

A magyar labdarúgó-válogatott két tagja,Juhász Roland és Gera Zoltán beszélt a belgák elleni vasárnapi nyolcaddöntőről szombaton, már Toulouse-ban. A francia városban nincs az a hőség, ami a pénteki edzésen, Tourettes-ben fogadta a csapatot. Szeles és kellemes 25 fok fogadta a magyarokat - írta az Index!

 

Gera Zoltán úgy érkezett az edzésre, hogy az UEFA netes szavazásán nagy fölénnyel az ő gólját ,választották a csoportkör legszebbjének. Cristiano Ronaldo sarkazása, valamint a francia Dmitri Payet bombája a nyitómeccsen a háttérbe szorult.

 

„Én nem szavaztam a gólomra, de volt egy-két látványos találat az enyémen kívül is. Természetesen örülök neki, hogy ez volt a legszebb, de most, a nyolcaddöntőben Shaqiritól láttunk már egy szebbet. Fontosabb a személyes elismerésnél, hogy jól szerepeljünk, és hogy a portugáloktól nem kaptunk ki, hanem az a gól is kellett a döntetlenhez.”

 

Kifejtette, nagy előnye a magyar válogatottnak, hogy távolról is képesek a gólszerzésre, a keretünk tele van ilyen játékossal. Több átlövéssel tudnak próbálkozni a folytatásban is, és abban reménykedik, hogy ezek a belgák ellen is pontosak lesznek.

 

A dicsőséges magyar futballmúlttal kapcsolatos kérdés ezúttal is előkerült, talán még nem volt egyetlen olyan sajtótájékoztató sem, ahol erről ne kellett volna beszélniük.

 

„Ismerjük a magyar futball történelmét, ismerjük mekkora egyéniségeink voltak a múltban. Amióta itt vagyunk, bizonyítjuk, nem érdemtelenül játszunk ezen az Eb-n. Magyarországon azt látjuk, mennyi ember örül, együtt dobbannak a szívek. Szeretnénk arra a szintre fellépni, mint az elődök, bár azt hiszem, már így is büszkék ránk. De még az is lehet, hogy ennél is büszkébbek lehetnek ránk."

 

Kiemelte, hogy nem csak Kevin de Bruyne játékára kell készülni - valószínűleg Gera feladata lesz a semlegesítése -, hanem a többiekre ugyanúgy, mert kivételes képességű játékosok ellen játszanak majd.

 

„Nem tudom, kivel fogok szembekerülni, de mindegy is, mert szeretném őt megállítani. Ha viszont engem kicseleznek, ott lesz egy másik társam. Bátran mehetünk a szerelésekbe, a kihívásokba, mert tudjuk, hogy ott van mögöttünk valaki. A csapategységgel meg fogjuk nehezíteni a belgák dolgát. Kihozzuk a maximumot magunkból. A kitűzött célt már teljesítettük, de nem az utolsó mérkőzésre készülünk. A belgáktól mindenki elvárja a továbblépést, ezért nyomás lesz rajtuk. Talán fel tudjuk ismét borítani az esélyeket.”

 

A 94. válogatott meccsére készülő védő, Juhász Roland azt is megerősítette, hogy a csapategység nemcsak a pályán, hanem azon kívül is megvan. A belgák egyénileg és csapatszinten is jók.

 

Nem érez elégtételt azért, mert valaha az Anderlechttől elküldték, most pedig azt igazolja az Európa-bajnokságon, hogy ilyen magas szinten is tud még futballozni. Klubja, a Videoton egyébként, csütörtökön már az Európa Ligában érdekelt, ha még egyet lép a magyar csapat, ő biztosan nem játszik, mert pénteken lesz a negyeddöntő, Lille-ben.

 

Belgiumba már nem menne vissza, a pályafutása után szívesen tenne néhány tapasztaltabb játékossal együtt a magyar fociért, hogy még tovább emelkedjen és erősebb legyen.

 

„Ezekben a pillanatokban azt tapasztaljuk, hogy a legjobb dolog magyarnak lenni. Rajtunk továbbra sincs nyomás, élvezzük az Eb minden percét. Az eredmények még inkább motiváltabbá tesznek bennünket, igaz még egy erősebb ellenfél jön, de még éhesebbek vagyunk. Belgiumot az ott töltött évek miatt a második otthonomnak tekintem, már akkor különös érzések voltak bennem, amikor csak felmerült, hogy játszhatunk egy meccset. Lukakut fiatal kora óta ismerem, azon leszünk, hogy megállítsuk őt. Szép feladat lesz, ahogy a meccs is egy szép feladat. Ezért vagyunk itt.”

 

Bernd Storck szövetségi kapitány azzal kezdte, hogy megérdemelten vagyunk itt, mert jó futballt tudtunk mutatni, és egyben folyamatos fejlődést is.

 

„Nagy favorit ellen játszunk, sokat nem kell a labdabirtoklásról beszélni. Szervezett védelem, fegyelmezett játék kell tőlünk, gólt is lőhetünk, aztán meglátjuk, hogyan alakul a játék. Ismerjük az ellenfél erős pontjait. Ismerjük az ellenfél gyenge pontjait is. Fogunk tudni reagálni.”

 

Megállapította, hogy a belgák nehezen indultak az első meccsen, de egy olasz csapattól ki lehet kapni. Azóta viszont gólt sem kaptak, javult a játékuk. Úgy véli, azt nem tőle, hanem Wilmotstól kell megkérdezni, miért szeretne jobban játszani a spanyolokkal vagy az angolokkal. „Mi örülünk, hogy a belgákkal játszunk.”

 

Nem tudja megítélni, hogy ez a belga aranygeneráció-e, egyébként is nekünk saját magunkkal kell foglalkozni.

 

Azt elárulta, hogy Kleinheisler László játszani fog vasárnap - felelevenítette ezúttal is a játékos sztoriját, hogyan talált rá -, de utalt arra is, nincs még egy olyan ország, amelyik mindegyik mezőnyjátékosát pályára küldte volna.

 

Az elismeréssel, amit a L' Equipe francia magazintól kapott, nem foglalkozik. A kapitányi osztályozásban a második helyen futott be. Nem ő a fontos, hanem a csapata.

 

Általában nyugodtan várja a meccset, és reméli, hogy a játékosai is nyugodtak lesznek.

Legfrissebb híreink