Négy tizenegyesből csak egyet rúgott be a Fradi, így kiesett a BL-ből

Budapest - Az albánok kapusa Panenkának képzelte magát a tizenegyeseknél.

Forrás: Farkas Zsolt/ nb1.hu

Megígérték a ferencvárosiak, hogy az idegenben elért 1-1-es végeredmény ellenére sem fognak döntetlenre játszani a Partizani ellen. Ennek megfelelően izomból próbáltak nekirontani a hazaiak a vendégeknek, fölénybe is kerültek, ráadásul jogos tizenegyes után, amelyet Gera értékesített, megérdemelten szerezték meg a vezetést, 1-0!

 

Az addig csak a védekezésre koncentráló albánoknak hirtelen sietős lett, és mivel az FTC védelme hibákat vétett, egyre bátrabban kezdtek játszani. A félidő vége előtt sikerült is egyenlíteniük, borzalmas beadás után. Viszont Hüsing, aki fel akart szabadítani, még rosszabbul rúgott bele a labdába, amelyet így sikerült Dibusz kapujának a bal felső sarkába helyeznie 13 méterről, 1-1!

 

 

A Fradi nagy becsvággyal játszott az első játékrészben, döntő momentum volt, hogy Böde felrúgása miatt, 1-0-nál, jogos tizenegyest nem kapott meg.

 

Fordulás után még feszültebb lett a meccs, a szabálytalanságok száma is tovább növekedett. Több lehetőségük is volt a zöld-fehéreknek, ám Hoxha lehet, hogy élete formájában védett. Ezt viszont nem állíthatjuk biztosan, mert az „ismert okok miatt” nem láttuk pályafutásának az összes mérkőzését. Viszont mindent hárított és a védői is sokszor kisegítették. Nem is került a labda a gólvonal mögé a rendes játékidőben.

 

A hosszabbításban is az FTC próbált kezdeményezni. Az albánok a kemény játékot, a ferencvárosiak a színészkedést és az időhúzást reklamálták vehemensen az első percekben. A tizenegyesekig egyre kevesebb lett a feljegyezni való, utána viszont jött a dráma.

 

Kezdésnek, az albánok kapusa, Hoxha Panenka módjára járt túl Dibusz eszén, majd Nagy Dominiket kivéve Gera, Sesták és Ramírez lövését is kivédte a kapus!

 


All Goals & Penalties HD - Ferencváros 1-1 (1:3... by sporttivi

 

 

Általános döbbenetre a Partizani jutott tovább. 

 

 

Lesz mit megmagyarázni a csalódott Fradi-drukkereknek...

 

 

BL-selejtező, 2. forduló, visszavágó:

Ferencváros - Partizani Tirana (albán) 1-1 (1-1, 1-1, 1-1) - 11-esekkel: 1-3  Élő közvetítés a linkre kattintva olvasható.

 

Legfrissebb híreink