Nagyon kibabráltak az egyik kedvelt olasz csapattal

Nincs okuk az örömre a drukkereknek.

Forrás:

Az újonc Parma a kizárást elkerülte, ám nehéz helyzetből kell kezdenie az olasz labdarúgó-bajnokság 2018–2019-es szezonját, mivel vesztegetési kísérlet miatt öt pontot levonnak tőle.
 
A klubot egyik játékosa, Emanuele Calaio sodorta veszélybe. A csatár a másodosztály májusi zárófordulója előtt, melyben második helyen álló csapata korábbi együttesével, a Speziával csapott össze, több üzenetet küldött két korábbi csapattársának, arra biztatva őket, hogy „ne legyenek ünneprontók”, s ne erőltessék meg túlságosan magukat. A parmaiaknak győzniük kellett a Spezia otthonában, hogy legyen esélyük rájátszás nélkül feljutni az élvonalba, végül 2–0-ra nyertek és a tabella második helyén zártak.
 

 
 
Az olasz ügyészség szerint ez megvesztegetési kísérlet volt, amiért a csapat kizárását kérte az élvonalból, alternatív megoldásként pedig hatpontos levonást javasolt és Calaio négy évre szóló eltiltását javasolta.
 
Eduardo Chiacchio, a klub jogi képviselője a múlt héten érthetetlennek nevezte a javasolt büntetést, és kijelentette, hogy a Parma nem tudja ellenőrizni játékosai telefonos üzeneteit.
 
Az Olasz Labdarúgó-szövetség (FIGC) illetékes testülete hétfőn döntött az ügyben, s úgy foglalt állást, hogy Calaio valóban vesztegetési kísérletet követett el, ám a Parmát nem zárta ki, hanem öt pont levonással sújtotta. A játékost két évre eltiltotta, emellett 20 ezer euró büntetés megfizetésére kötelezte.
 
A parmai klub a döntés kihirdetését követően jelezte, hogy fellebbez.
 
A kétszeres UEFA--kupa-, KEK- és háromszoros Olasz Kupa-győztes klub 2015-ben csődbe ment, de SSD Parma Calcio néven újjáalakult, elindult a negyedosztályban, és mivel azóta minden idény végén feljutást érő helyen végzett, ősztől ismét a Serie A-ban szerepelhet.
 

 

Legfrissebb híreink