Nagy bejelentést tett Piqué a katalán-hispán nemzetiségi vita miatt

Barcelona – A Barca klasszisa szerint mindent megtett a spanyol válogatottért, de…

Forrás: 101greatgoals.com

Gerard Piqué, az FC Barcelona klasszisa bejelentette, nem kíván többet pályára lépni a spanyol válogatottban a 2018-as oroszországi világbajnokság után.

 

„Ez nem egy spontán döntés. Már sokat gondolkodtam erről. Én mindig mindent megtettem Spanyolországért, de néhányan nem akarnak a válogatottban látni"- nyilatkozott a 29 éves játékos az Albániában 2-0-ra megnyert vasárnapi vb-selejtező után.

 

Piquét a spanyolok legutóbbi hazai mérkőzésén többször kifütyülték, mivel korábban kiállt Katalónia függetlensége mellett.

 

Az albánok elleni tegnapi meccsen aztán megint megtalálták a katalán játékost, aki úgy tűnik, levágta a mezének ujját, hogy a spanyol zászló ne látszódjon rajta.

 

A spanyol szövetség azóta védelmébe vette a játékost, hivatalos közleményük szerint Piqué egy hosszú ujjú mezt vágott le, amin egyébként sem szerepelt a zászló... De vajon nem járt neki a rövid ujjúból, hogy egy hosszút kellett átszabnia?

 

Piqué 85 meccset játszott a spanyol válogatottban, amellyel 2010-ben világbajnokságot, 2012-ben Európa-bajnokságot nyert.

Legfrissebb híreink