Molde-Kisvárda: egy rövidzárlat okozta a várdaiak vesztét

Bravúr lenne a továbbjutás kiharcolása.

Forrás: Kisvárda/Facebook

Molde-Kisvárda 3-0

A MÉRKŐZÉS KULCSMOMENTUMA: A 80. ÉS A 82. PERC KÖZÖTTI IDŐSZAK

Sokáig úgy festett, hogy a Kisvárda minimális vereséggel megúszhatja a norvégiai túrát, aztán rövid idő alatt újabb két gólt kapott a magyar csapat, ezzel pedig elég távol került a továbbjutástól. 

A MÉRKŐZÉS FŐSZEREPLŐJE: MARTIN LINNES

Az első és a harmadik gólból is kivette a részét Linnes, aki ezzel sokat tett azért, hogy a Molde kényelmes helyzetből várhatja a párharc második felvonását. 

GÓLOK TÖRTÉNETE

62. p.: Linnes eresztett meg egy lövést a 16-oson belülről, de ez nem sikerült valami jól, végül a labda Hussain elé került, aki néhány lépésről lőtt a kisvárdai kapu jobb oldalába. Azért azt tegyük hozzá, hogy elég lesgyanús szituációból született a gól. 1-0!

80. p.: Fofana indult meg a felezővonal környékéről, egyetlen várdai védő sem tudta lefékezni őt, a hazaiak játékosától a Várda kapusa sem tudta elvenni a labdát, végül a gólvonal közeléből passzolt az üres kapuba. 2-0!

82. p.: Breivik lekészítése után Linnes lőtt a tizenhatoson belülről, a labda Odincov lábai között jutott a kisvárdai kapuba. 3-0!

KÖVETKEZŐ FELADAT:

A Kisvárda a Mezőkövesdet fogadja vasárnap a bajnokságban, a Molde pedig a Kristiansund otthonában vizitál a norvég ligában. A visszavágót jövő csütörtökön 21 órától rendezik meg. 

JEGYZŐKÖNYV: 

Molde (norvég)-Kisvárda Master Good 3-0 (0-0)
Molde, vezette:
Stojchevski (északmacedón)
gól: Hussain (63.), Fofana (80.), Linnes (82.)
sárga lap: Breivik (60.), Hussain (92.), illetve Kravcsenko (59.), Ötvös (64.), Ilievski (92.)
Molde: Karlström - Hansen, Haugan, Risa - Linnes, Grödem (Hussain 58.), Monnsverk, Breivik (Ödegard 88.) , Haugen (Knudtzon 74.) - Zekhnini (Eriksen 58.), Fofana
Kisvárda: Odincov - Hej, Kravcsenko (Vranjanin 86.), Kovacic, Leoni - Ötvös, Karabelov (Lucas 72.) - Navrátil (Asani 72.), Makowski (Melnyik 62.), Camaj (Ilievski 86.) - Mesanovic

Az MTI összefoglalója: 

Kissé megilletődötten kezdte a mérkőzést az OTP Bank Liga ezüstérmese. A hazaiak az első percekben komoly fölényben voltak, de később a Kisvárda felvette a meccs ritmusát. Stabilizálta játékát, így az első félidőben egyenrangú ellenfele volt a norvég csapatnak, mely többet birtokolta a labdát, de nem tudta feltörni a magyarok védelmét. A Kisvárda labdaszerzések után bátran játszott, igyekezett gyorsan a hazaiak kapujának előterébe jutni, és több ígéretes akciója is volt, nagy helyzetig azonban nem jutott.
   
A fordulás után a házigazda nagy erőket mozgósított a vezetés megszerzéséért, és a korábbinál lényegesen nagyobb nyomást helyezett a vendégek kapujára. A magyar együttes az első negyedórában még jól állta a hazai rohamokat, a 63. percben aztán egy lesgyanús szituációból gólt kapott.
   
A folytatásban a Kisvárda igyekezett bátrabban támadni, birtokolni a labdát, ám nem tudott helyzeteket kialakítani, viszont a védelme fellazult, amit a hazaiak a hajrá elején két percen belül kétszer is kihasználtak, így komoly előnnyel várhatják a jövő heti magyarországi visszavágót.

FRISSÍTÉS:

PÉNTEK, 10.19:

Legfrissebb híreink