Miért vall szerelmet 6 éves kislány Fernando Torresnek?

Madrid – Letette az asztalra azt, amit a Barca vagy a Real Madrid!

Forrás:

 
„Sosem lő két ugyanolyan gólt!”
(Luis Aragonés)
 
Akkor jött el számomra a tegnapi Atlético-Arsenal EL-elődöntő visszavágó legemlékezetesebb jelenete, amikor kiderült, hogy a meccset és a továbbjutást eldöntő Diego Costa (együtt a képen)  nem tudja folytatni a játékot, a váltására maga az Atlético Madrid, Fernando Torres készülődött.
 
 
 
 
 
Costa is hatalmas tapsot kapott, amikor levonult a pályáról, de amikor Torres a gyepre lépett, elszabadult a mennyország. Felállva tapsolt mindenki, a kamera is mutatta, ahogyan kábé egy 6 éves kislány is a magasba tart egy olyan táblát, amin bevallotta, hogy szerelmes Fernando Torresbe.
 
Amikor annyi idős kisdrazsé voltam, mint a leányzó, annyit tudtam emlékeim szerint a labdarúgásról, hogy Diego Maradona. Azért, mert az apu azt mondta, hogy ő a legjobb és ha ő valakiről azt mondja, akkor ez így van.
 
A szülőtől örökölt rajongás tárgyának a főszereplője csakis kiváltságos személyiség lehet, olyan, akiről tényleg nyugodtan lehet azt gondolni, hogy nem csak ember...
 
Fernando Torres kapusként kezdett el focizni, de hamar rájöttek a szakemberek (7 éves korában), sokkal jobban jár az egyetemes labdarúgás, ha csatárt faragnak belőle. Eléggé jól tették.
 
A szülei hatalmas Atlético-szurkolók voltak, ezért az imádott klub kötelékébe vitték a gyereket focizni. 10 éves volt, amikor csatlakozott a Rayo 13 nevű gyerekcsapathoz. Benne volt abban a 3 játékosban (hiába volt jóval fiatalabb), akiket végül szerződtetett az Atlético. Miért? Mert 55 gólt vágott egy szezon alatt.
 
Fernando Torres később az imádott egylet valaha volt legfiatalabb csapatkapitánya  lett, a klub és a spanyol labdarúgás valaha volt legjobb edzője (Diego Simeone egyik példaképe), Luis Aragonés nem győzte az egekig magasztalni.
 
Fernando Torres elképesztő karriert futott be, a sors fintora, hogy pont az imádott csapatának a tagjaként nem ért fel soha sem a csúcsra.
 
 
 
 
 
A 2008-as Eb-döntőben az ő góljával verte a spanyol válogatott Németországot.
 
2010-ben a világbajnok hispán nemzeti alakulat fontos tagja.
 
2012-ben a játszott percek alapján az Eb gólkirálya lett, a fináléban ismét betalált, ő lett az első futballista, aki két Eb-döntőben is gólt szerzett.
 
A Chelsea is köszönhet neki azért, hogy Bajnokok Ligája- és Európa Liga-győztes lett.
 
Torres azonban, Diego Costa visszatérése miatt, már alig kap szerepet. Tegnap volt az európai búcsúmeccse az Atlético stadionjában (a finálét Lyonban rendezik), mert pár hete bejelentette, a nyáron távozik, mert többet szeretne játszani.
 
És ő most sem lett leárulózva, mint például Nikolics Nemanja. Mert mindenki elismeri az érdemeit. Enrique Cerezo klubgóré a Kölyök bejelentése után egyből lenyilatkozta: Torres akkor tér vissza az Atlético Madridhoz, amikor csak akar. Mert volna mást mondani...
 
Fernando Torres sokaknak a kihagyott helyzetek császáraként él az emlékezetében, mert a Milan játékosaként és előtte Angliában is, pályafutása legmélyebb gödrébe került. Már mindenki leírta, csak az Atlético nem.
 
 
 

null

null

 
Amikor „először” visszatért, vasárnap délelőtt telt meg a legendás Vicente Calderón stadion a hivatalos „bemutatására”. Sajtójelentések szerint többszörösen is megtelhetett volna az aréna. És ez egészen hátborzongató.
 
Fernando Torres olyan klub ikonja, mely hazájában is csak mindig harmadikként lesz elkönyvelve, ha pedig bejut a BL-döntőbe, ott mindig kikap, általában a Real Madridtól.
 
Torres viszont elhitette az Atlético sokat szenvedett, szenvedélyes táborával, hogy a pályafutása alatt ez egyszer másképpen lehet.
 
A klubnak nem sikerült, Torres viszont egyedül „letette az asztalra” azt az eredménysort, amire csak a Barcelona, a Real Madrid, valamint a két említett gárdára épülő, a bombaformában lévő spanyol válogatott képes...
 
Biztos vagyok benne, nemcsak a pályára (vagy később a vezetőségbe), de lelátóra is visszavárják őt, mert a legendák szerint, ameddig nem lett az első csapat tagja, a Frente Atlético mobjával bandázott.
 
Közéjük pedig nem csatlakozhat csak úgy akárki!
 
 

Elhunyt egy legendás Fradi-szurkoló - NB1.hu

Elhunyt egy legendás Fradi-szurkoló

Legfrissebb híreink