Megváltoztatja a FIFA a klub vb-t

India – Radikális reformot vezetnek be.

Forrás:

A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) vezető testülete 24 csapatosra szeretné bővíteni a klubvilágbajnokság mezőnyét. Eszerint 2021-től négyévente rendeznék a klub-vb-t. A 18 napos tornára júniusban kerülne sor, a küzdelmek három csoportban kezdődnének. A német sportvezető megjegyezte, hogy szerinte a játékosoknak inkább pihenésre és regenerálódásra van szükségük júniusban, a FIFA-nak pedig a válogatottak versenysorozataira kellene összpontosítania ebben az időszakban.

 
„Nagyon kíváncsi vagyok, a klubok hogyan ítélik meg ezeket a terveket. A végső döntést jövő márciusban hozza meg a FIFA Tanács” – írta Grindel, aki megerősítette, a változás a Konföderációs Kupa megszűnését jelentheti.
 
A Konföderációs Kupát hivatalosan húsz évvel ezelőtt hozták létre, és általában a világbajnokságok előtt egy évvel, annak helyszínén rendezik a torna főpróbájaként, válogatottak részére. Legközelebb Katarban kerülne rá sor 2021-ben, a klub-vb-t pedig idén és jövőre is az Egyesült Arab Emírségekben rendezik. Az Interkontinentális Kupát 2005-ben felváltó klubvilágbajnokságon hat kontinens legjobb klubcsapata, valamint a házigazda vesz részt.
 
A FIFA bejelentése szerint a felnőtt klubcsapatok, illetve az ifjúsági és a női együttesek versenysorozatainak felülvizsgálatáról március 15-én és 16-án a bogotái tanácsülésen tárgyalnak.

„Már csak 5 nap..." - emlékezetes videóval üzen a Fradi Tábor - NB1.hu

Az Albert Flórián Stadion lángokban!

Legfrissebb híreink