Mégsem magyar lesz a román szövetségi kapitány?

Váratlan fordulat.

Forrás: Panathinaikos FC/Facebook

Bár nagyon közel álltak a megállapodáshoz, a legújabb fejlemények tükrében úgy tűnik, mégsem veszi át a román labdarúgó-válogatott irányítását Bölöni László. Az erdélyi magyar szakvezető sajtóinformációk alapján visszautasította a szövetség ajánlatát - jelezte a  Székelysport.ro.

 

A GSP úgy tudja, a szerződéskötés egy bizonyos záradék miatt nem valósult meg: miközben az edző négy évre szóló kontraktushoz ragaszkodott, a FRF két évre akarta szerződtetni Bölönit, akivel abban az esetben hosszabbítottak volna, ha irányításával a válogatott kijutott volna a 2024-es németországi Európa-bajnokságra. Ez a feltétel azonban nem kedvezett az erdélyi magyar kapitányjelöltnek, aki a hírek szerint évi 300 ezer eurót keresett volna román válogatottnál. 

 

Gheorghe Hagi, Răzvan Lucescu és Dan Petrescu után Bölöni László már a negyedik nagyra becsült edző, aki visszautasítja a Román Labdarúgó Szövetséget. 

Răzvan Burleanuék listáján már csak két név maradt, Adrian Mutu, illetve Edward Iordănescu.

Bölöni László és a Panathinaikosz útjai tavaly májusban váltak el egymástól, a világhírű erdélyi magyar tréner azóta nem edzett más csapatot.

Legfrissebb híreink