Másképpen látta a német és a nemzetközi sajtó a francia-németet

Durva véleménykülönbségek a rangadó után.

Forrás:

A németet kivéve a nemzetközi sajtó túlnyomó része azt elemzi, hogy mekkora bajban van a német labdarúgó-válogatott és szövetségi kapitánya, Joachim Löw, miután a Nationalelf kedden este 2–1-re kikapott a világbajnok franciák vendégeként a Nemzetek Ligájában.
 
A német Bild című napilap online verziója azt írta, „ez volt az év legjobb veresége”, kiemelve, hogy azok a fiatal futballisták, akiknek Löw lehetőséget adott ezen a meccsen, rászolgáltak a bizalomra.
 
„Az, hogy Németország kiesik-e a Nemzetek Ligája A osztályából, kevésbé lényeges. Sokkal fontosabb, hogy a 2020-as Európa-bajnokságon esélyesként lépjen pályára a csapat, és a franciák elleni mérkőzés alapján Joachim Löw vezetésével sikeresen elindultunk ezen az úton” – olvasható a Bild weboldalán.
 
Nagyjából hasonló véleményen volt a Frankfurter Allgemeine Zeitung tudósítója, aki úgy fogalmazott: „a német válogatott egyértelműen javult, mégis kikapott, de a most pályára küldött fiatal játékosokra a látottak alapján építeni lehet a jövőben”.
 
A fővárosi Berliner Zeitung azt emelte ki, hogy a taktikailag és összetételében is átalakított, 25,4 év átlagéletkorú válogatott dinamizmusát elsősorban a 22 esztendős Leroy Sané és a 23 éves Serge Gnabry jó teljesítménye határozta meg. „Németország kemény csatában szenvedett 2-1-es vereséget a franciáktól” – írta a lap.
 
Franciaországban érthető módon sokkal inkább a világbajnok együttes méltatásáról szóltak a cikkek a meccs másnapján. A Le Parisien egyenesen úgy fogalmazott, „minden nap egy újabb július 15-e”, utalva arra, hogy a nyári oroszországi vb-n a csapat azon a napon nyerte meg a trófeát a horvátok legyőzésével.
 
„A francia válogatott a világ legjobb mentalitású futballcsapata, egy olyan Griezmann-nal, aki a kulcspillanatokban gólt tud szerezni, egy világklasszis kapussal, valamint egy Kanté vezette sereggel, amelynek minden tagja önfeláldozóan küzd” – írta a Le Parisien.
 
A L'Équipe azt emelte ki, hogy a vb-győztes az első félidőben nem futballozott világbajnokhoz méltó módon, keveset birtokolta a labdát és nem tudta irányítani a játékot. „Később aztán az erősebb karakter felülkerekedett” – tette hozzá a lap. A Le Figaro úgy értékelt, hogy „a kétarcú francia együttes végül felőrölte a németeket”.
 
A brit, olasz, spanyol, svájci és osztrák lapok többet foglalkoztak a németek gondjaival. A spanyol La Vanguardia ugyanakkor arra hívta fel a figyelmet a francia válogatottal kapcsolatban, hogy úgy tűnik, a világbajnok elveszítette azt az eredményközpontú játékot, amellyel Oroszországban diadalt aratott.
 
 
„Olyan idők járnak, amikor sokkal többet beszélünk az Aranylabdáról, mint bármi másról, és úgy tűnik, hogy ez most annál a válogatottnál is előtérbe került, ahol az egyéniségek fél évvel ezelőtt még feláldozták magukat a csapat sikeressége érdekében” – írta a La Vanguardia.
 
A brit The Sun úgy fogalmazott, hogy Löw „12 éve tartó uralkodása, mint a német futball királya, egyre közelebb kerül a végéhez”. Az olasz Gazzetta dello Sport azt emelte ki, hogy „Németország számára a kiesés felé tartó tortúra tovább folytatódik”.
 
Svájcban a Blick című napilap szerint a németek egy olyan francia csapattól kaptak ki, amely már „messze van a csúcsformájától”, míg a Tages Anzeiger azt hangsúlyozta, hogy a német válogatott „története során még egyszer sem veszített hat mérkőzést egy naptári éven belül”.
 
Az osztrák Kronen Zeitung azt írta, „két vitatott büntető és egy szép Griezmann-gól után egy biztos: Németország jobban játszott, mint korábban, de ez kevés volt a világbajnok ellen”.
 
A Nemzetek Ligája következő fordulójában a franciák november 16-án Hollandiában szerepelnek, s ha a hazaiak nyernek, Németország kiesik az A osztályból. Három nappal később a németek látják vendégül a holland együttest.
 
A csoport állása: 1. Franciaország 7 pont/3 mérkőzés, 2. Hollandia 3/2, 3. Németország 1/3

Legfrissebb híreink