Manipuláció: szurkolói dobálózás a Fradi leendő El-ellenfelének a meccsén

A lényeget már nem mutatta meg a Bundesliga hivatalos csatornája.

Forrás: Borussia Dortmund

Mindenki igen élesen emlékezhet még arra, hogy mekkora botrány lett az Anglia által a Puskás Arénában 4-0-ra megnyert vb-selejtező után.

Az angolszász sajtó eléggé felkapta, hogy a kezdés előtt letérdelő angol játékosokat kifütyülte a magyar közönség (arról nem írtak, hogy máshol is ez szokott történni, sőt még a saját bajnoki meccseiken is), de azt is éles betűkkel harsogták, hogy az első gól szerzőjét, Sterlinget, (akiről az nb1.hu írta meg elsőként még a meccs közben, hogy egy barátjára emlékezett meg és nem a magyarokat provokálta), műanyag sörös poharakkal dobálták meg és így egyébként az őt ünneplő és köszöntő társakat is, de arról is beszámoltak, hogy voltak páran akik sajnos még huhogtak is, amivel az a baj, hogy az embereket a teljesítményük és a viselkedésük alapján kell megítélni, a sportban meg pláne.

Dobálózások egyébként a világ összes pályáján szoktak történni, ami nem szerencsés dolog, de ha már létezik ez a jelenség és ismételjük világszerte, akkor inkább tényleg műanyag poharakat hajigáljanak a fanatikusok a pályákra, mert azokkal legalább nem lehet sérüléseket okozni. De persze az lenne a legtutibb, ha ez sem lenne, már csak azért sem, mert a sörre az élet mindegyik másik területén, mint a szemeink fényünkre, úgy vigyázunk, akár bevalljuk, akár nem, nem pedig elejtjük vagy eldobáljuk.

És az, hogy mindenhol van dobálózás, szombaton is bebizonyosodott, méghozzá az FTC leendő El-ellenfelének, a Bayer Leverkusennek a bajnokiján (Leverkusen-Fradi El-csoportmeccs csütörtökön 18.45-től). A Leverkusen a Dortmundot fogadta, kikapott 4-3-ra. 

Erling Haaland duplázott a mérkőzésen, a második és egyben győztes gólját a 71. percben szerezte, gólörömében érkezett a szurkolói áldás, amit viszont a Bundesliga által készített hivatalos összefoglalóban, érdekes módon már nem mutattak meg, az lesz a cikkbe ágyazott második videó. A Dortmund állóképek formájában hírt adott az esetről és még oda is szúrt a hazai drukkereknek...

Tehát itt az első eset, egy drukker által készített felvétel:

És itt a második, ennek a legvégén rúgja Haaland a gólt, de a győztes gólörömét már nem mutatják meg...

Legfrissebb híreink