Magyarország-Szlovákia: nagy pofont kaptak a szlovákok a főpróbán - reakciók

Az egyik játékosra sem számíthat a szlovák kapitány.

Forrás:

Szlovákia–Horvátország 0–4 (Vlasic 45., Perisic 47., B. Petkovic 72., Lovren 89.)

A szlovák válogatott hétfőn Magyarországgal csap össze az Eb-selejtezőben. Északi szomszédunk a mieink ellen a horvátokkal vívott meccsel hangoltak, de a főpróba pocsékul sikerült. A 2018-as vb-n ezüstérmet szerző horvátok 4-0-s győzelmet arattak. Zlatko Dalic tanítványai lélektani szempontból jó pillanatokban lötték meg az első két gólt, Vlasic az első félidő hajrájában köszönt be, majd Perisic a második játékrész elején duplázta meg a fórt. Később Petkovic és Lovren is ünnepelhetett, Horvátország harmadik alkalommal diadalmaskodott az E-csoportban.

A lefújás után Pavel Hapal nem sok pozitívumot tudott mondani csapata játékáról. A szövetségi kapitány gondjait egy sérülés is szaporította.

"Az egész mérkőzés alatt szenvedtem. Nem tudom, hogy ilyen teljesítménnyel veszíteni, vagy jó játékkal az utolsó pillanatban kikapni a rosszabb. Nagyon csalódott vagyok a teljesítményünk miatt.

Rengeteg ki nem kényszerített hibát követtünk el az egész összecsapás alatt. Túl kell tennünk magunkat ezen a találkozón, hiszen Budapesten győzni szeretnénk. Pekarikra nem számíthatok, sérüléssel bajlódik, így visszatér Németországba" - fogalmazott Hapal.

 

Zlatko Dalic kis túlzással dicshimnuszt zengett tanítványai produkciójáról.

"Úgy gondolom, amióta horvát kapitány vagyok, most játszottak a legjobban a fiúk. Tisztában voltunk vele, hogy mi a szlovák együttes erőssége. Szeretnék köszönetet mondani a drukkereinknek is, hogy elkísértek bennünket, és ilyen hangulatot teremtettek" - mutatott rá Dalic.

 

A csoportunk másik meccsén Wales 2-1-es győzelmet aratott Azerbajdzsán ellen. 

 

AZ E-CSOPORT ÁLLÁSA

1. Horvátország    4    3    –    1    9–  4    +5     9
2. MAGYARORSZÁG    4    3    –    1    6–  4    +2     9
3. Szlovákia    4    2    –    2    7–  6    +1     6
4. Wales    4    2    –    2    4–  4    0    6
5. Azerbajdzsán    4    –    –    4    4–12    –8     0

Legfrissebb híreink