Magyarország-Lengyelország: Lewandowski kitüntették - képek

Parancsnoki keresztet kapott.

Forrás:

Magas állami kitüntetést kapott hazájában, Lengyelországban Robert Lewandowski, a Bayern München labdarúgója.

Andrzej Duda köztársasági elnök hétfőn a Lengyelország Újjászületése érdemrend parancsnoki keresztjét adományozta a futballistának, akit tavaly az év legjobbjának választottak a nemzetközi szövetségnél. Az indoklás szerint a játékos a labdarúgásban elért eredményeiért és Lengyelország népszerűsítéséért részesült az elismerésben.


    
A varsói elnöki palotában tartott ünnepségen Andrzej Duda beszédében "nemzeti hősnek" és a "tökéletesség kvintesszenciájának" nevezte Lewandowskit.
    
A Bajnokok Ligája-győztes bajorok 32 éves sztárcsatára kiemelte csapattársai, edzői, családja és barátai szerepét a sikereiben, és azt ígérte: a következő kihívásokra is az eddigieknek megfelelően fog összpontosítani.


    
Lewandowski jelenleg is vezeti a Bundesliga góllövőlistáját 35 találattal. Eddig tíz teljes szezont játszott a német élvonalban, s nyolc bajnoki címet szerzett - kettőt a Borussia Dortmunddal, hatot pedig a Bayern Münchennel. A lengyel válogatottban - amely a magyarok csoportellenfele lesz a világbajnoki selejtezősorozatban - 116-szor lépett pályára és 63 gólt szerzett, mindkettő nemzeti rekord.

A magyar válogatott március mérkőzései:

március 25., 20.45
Magyarország-Lengyelország

március 28., 20.45 
San Marino-Magyarország

március 31., 20.45 
Andorra-Magyarország

Legfrissebb híreink