Lesújtott az UEFA az FTC-re: Kubatov csalódott és dühös - részletek

Megszólalt a Ferencváros elnöke.

Forrás:

Későn, de ahhoz még időben büntette meg az UEFA a Fradit, hogy az fájjon a szurkolók egy részének. Az Európai Labdarúgó Szövetség pénteken összesen 79 ezer eurós számlát és egy ezer fős szektorbezárásról szóló döntést küldött a magyar bajnoknak. A Fradi 2022. augusztus 9-én, kedden a BL-selejtezők 3. fordulójának visszavágóján lép pályára a Groupama Arénában az azeri bajnok Qarabag ellen. Kubatov Gábor klubelnök az Origónak küldött nyilatkozatában igazat adott az UEFA-nak. Elítélte azokat a zöld-fehér drukkereket, akik miatt most ezer szurkoló lemarad a BL-selejtező visszavágójáról.

„Több mint tíz éve, amióta elnöknek választottak küzdünk a kirekesztés minden formája ellen a Fradiban. Folyamatosan kampányolunk, nem csak a szavak, hanem a tettek szintjén is harcolunk" – kezdte a sportvezető. „Egyszerre vagyok mélységesen csalódott és rendkívül dühös most. Maximálisan igazat adok az UEFA-nak, nem is vitatom a döntés jogosságát.  És ne feledjük, hiányzik majd a lelátóról mások miatt ezer ember, aki buzdítaná a csapatot, ezt is nagyon sajnálom. Ha szektort kell bezárnunk, mert kirekesztő rigmusokat hallani a lelátón, akkor így fogunk tenni. Azt hittem, már a legvérmesebb szurkolóink is megtanulták, hogyan kell viselkedniük egy Fradi-meccsen. De még mindig vannak, akik megfeledkeznek arról, hogy mi a Fradiban egyek vagyunk. Szégyellhetik magukat, akik kirekesztő rigmusokat kiabáltak."

Az FTC elnöke arról tájékoztatta az Origót, hogy a kizárás kényszerűségből most azokat érinti, akik a B1 szektorba vettek jegyet, de nem rendelkeznek a bajnokságra érvényes szezonbérlettel. Mindenkit értesíteni fognak.
Valamivel több, mint ezer szurkoló esik a döntés áldozatául.

Kubatov szerint nem tudtak másként dönteni, mert az UEFA egybefüggő, minimálisan ezer főt és a B szektort érintő tiltásról határozott.

További részletek és az FTC ajánlata az érintettek felé kattintás után érhető el:

Kubatov Gábor: Szégyellhetik magukat, akik kirekesztő rigmusokat kiabáltak

Későn, de ahhoz még időben büntette meg az UEFA a Fradit, hogy az fájjon a szurkolók egy részének. Az Európai Labdarúgó Szövetség pénteken összesen 79 ezer eurós számlát és egy ezer fős szektorbezárásról szóló döntést küldött a magyar bajnoknak. A Fradi 2022. augusztus 9-én, kedden a BL-selejtezők 3.

Legfrissebb híreink