Lesgyanús góllal hátrányba került a Videoton

Felcsút – Henning Berg együttese jobban játszott, de a befejezésekkel gondok adódtak.

Forrás: vidi.hu

A dán csapat kezdte aktívabban a mérkőzést, de főleg csak előreívelt labdákkal és hatalmas bedobásokkal tudott veszélyeztetni, amit a Vidi védelme sikeresen levédekezett. Tíz perc elteltével Henning Berg együttese feljebb merészkedett, főleg Asmir Suljic volt aktív, aki a középpálya mindkét oldalán feltűnt és rendre megnyerte a párharcait.

 

Az első félidő főleg taktikus futballt, mezőnyjátékot hozott. A 31. percben Loic Nego 18 méteres bombájába belelépett egy dán védő, majd a kipattanó Danko Lazovics elé került, aki lövés helyett megpróbált eladni egy tizenegyest, azonban a játékvezető nem volt vevő rá.

 

A legszebb jelenetet szintén az előbbi két futballista mutatta be: a 35. percben Nego viharzott el a jobb oldalon, majd középre tálalt, de Hansen az utolsó pillanatban menteni tudott az érkező Lazovics elől, így a Vidi nem tudta megszerezni a vezetést.

 

 

A második félidőt remekül kezdte a Videoton. Bódi Ádám szabadrúgását kiejtette dán kapus, de az érkező Stopira öt méterről a kivetődő hálóőrbe lőtt. Két perccel később a Lazovics helyére érkező Feczesin Róbert kapott remek labdát a tizenhatoson belül, de lövés helyett cselezni próbált, így oda lett a nagy lehetőség.

 

A két kihagyott lehetőség sajnos megbosszulta magát, mert az 55. percben megszerezte a vezetést a Midtjylland. Onuachu kapott lesgyanús helyzetben egy előreívelt labdát, amit lefejelt Nováknak, a kilépő támadó egy pattanás után 13 méterről a jobb alsó sarokba lőtt (0-1).

 

A gól után újra átvette az irányítást a Videoton, Henning Berg csapata több formás támadást is bemutatott. A mérkőzés legnagyobb helyzete a 67. percben maradt ki, amikor Stopira baloldali beadásáról egy hajszállal maradt le a Feczesin Róbert, míg a hosszú oldalon érkező Loic Nego 5 méterről az üres kapu fölé lőtt.

 

 

Az utolsó húsz percben a Vidi mindent megtett az egyenlítésért. Henning Berg bedobta Filipe Oliveirát és Barczi Dávidot is, amitől kombinatívabb lett a játék, de a befejezésekkel nem mentek ezen az estén. Inkább ikszes meccs volt, de talán a székesfehérváriak ebből építkezhetnek a jövő heti visszavágó előtt, mert játékban nem volt különbség a két csapat között.

 

 

Videoton–FC Midtjylland 0-1 (0-0). Élő közvetítés a linkre kattintva érhető el.

Legfrissebb híreink