Lecsapott az Iszlám Állam, 16 Real Madrid-drukker vesztette el az életét

Balad - A terroristák AK-47-esekkel mészároltak egy kávézóban.

Forrás:

Spanyol sajtóhírek szerint az Iszlám Állam terroristái a Bagdadtól 120 km-re lévő Balad egyik kávézójára támadtak, amely köztudottan a helyi Real Madrid-szurkolók bázisa. A spanyol klub hívei éppen gyűlést tartottak, amikor rajtuk ütöttek az ISIS terroristái. Az AS spanyol napilap információi szerint legalább 50 ember jelen volt a szurkolói programon.

 

„Az Iszám Állam terroristáinak egy csoportja jelent meg a kávézóban AK-47-esekkel felfegyverkezve, és tüzet nyitottak mindenkire, aki bent tartózkodott – mondta Ziad Szubhan, a szurkolói klub elnöke az AS-nak. – Az ISIS gyűlöli a labdarúgást, úgy gondolják, a sportág ellenkezik az iszlám vallás alapelveivel, ezért olyan akciókat hajtanak végre, mint ez a támadás, ami óriási tragédia.”

 

A Real Madrid közleményt adott ki a terrortámadás után, amelyben részvétüket fejezte ki az áldozatok hozzátartozóinak, valamint bejelentette, hogy a Deportivo elleni szombati bajnoki mérkőzésen fekete gyászszalagot viselnek a játékosok, ezzel emlékeznek az áldozatokra.

Legfrissebb híreink