Külföldi sztárokra hajthat rá a Vidi

Másképpen fociznak a BL-ben, mint Magyarországon.

Forrás:

Kovács Zoltán, a labdarúgó Bajnokok Ligája selejtezőjének rájátszáskörébe jutott MOL Vidi sportigazgatója szerint az együttes játéka folyamatosan javult a BL eddigi három selejtezős köre során, bravúrt is sikerült bemutatnia, s a szükséges szerencséje is megvolt a csapatnak.
 
„A Dudelange ellen próbáltuk azt a stílust képviselni, ami a magyar bajnokságban eredményre vezetett, de rá kellett jönnünk, hogy az európai kupasorozatokban egész egyszerűen mást kell alkalmaznunk ahhoz, hogy sikeresek legyünk” – kezdte az M1 Ma Reggel című műsorában a sportigazgató.
 
A sportvezető megemlítette, a legutóbbi, Malmö elleni párharc során izgult talán a legkevésbé eddig. Mint mondta, a svéd csapat nem tudott nagy nyomást helyezni a Vidire, s ő azt érezte, hogy teljesen megérdemelt a továbbjutás, mellyel a magyarok már biztosan érdekeltek lesznek ősszel az európai kupaporondon. A negyedik selejtezőkör győztese ugyanis a BL, míg vesztese az Európa Liga főtáblájára jut, amivel nemcsak szakmailag, de anyagilag is nagyon jól jár a fehérvári klub.
 
Kovács Zoltán szerint az igazi bravúrt a Ludogorec búcsúztatása jelentette. A bolgár bajnok játékosaira ugyanis sokkal nehezebb felkészülni, a csapat pedig óriási nemzetközi rutinnal bír, rendszeres szereplője volt az elmúlt években a BL vagy az EL főtáblájának. A bolgárok hozzáállása viszont szerinte a Vidinek kedvezett.
 

„Ahogy megnyilvánultak, ahogy viselkedtek, ahogy nyilatkoztak, azt lehetett érezni, hogy nem vettek minket elég komolyan, de ez legyen az ő bajuk. A mi csapatunk csak magával foglalkozott” – jegyezte meg a sportigazgató.
 
Kovács a sorozat előtt az Európa Liga-főtáblát vélte valós célnak a gárda számára, ám most, egy lépéssel a BL csoportköre előtt közölte, a csapat szeretné megtenni az utolsó lépést, s legyőzni a görög AEK Athént.
 
Saját munkájával kapcsolatban arról beszélt, hogy nagyon kemény időszak vár rá és munkatársaira, mivel augusztus végéig még van lehetőség új játékosok szerződtetésére, s az a cél, hogy valódi erősítést jelentő labdarúgót tudjanak az együtteshez csábítani.
 
„Most talán az eddigi szűk rés egy picit kitágul” – jegyezte meg Kovács Zoltán arra vonatkozóan, hogy az új helyzetben olyan külföldi játékosok is hajlandóak lehetnek a Vidihez igazolni, akik eddig nem jöttek volna Magyarországra, s a karrierjük újabb állomásának nem Magyarországot képzelték.
 
A MOL Vidi szerdán 21 órától fogadja a budapesti Groupama Arénában az AEK Athént a Bajnokok Ligája selejtezőjének rájátszáskörében. A visszavágót pedig hat nappal később, augusztus 28-án játsszák, szintén 21 órakor a görög fővárosban.
 
 

Legfrissebb híreink