nb1.hu

Kubatov: Van esélyünk kiütni a Juventust vagy a Barcelonát is

Bevált trükkökkel győzik meg a kiszemelt labdarúgókat.

Történelmi sikert ért el a Ferencváros együttese azzal, hogy a Crvena zvezda, a Trabzonspor és a Monaco együtteseit maga mögé utasítva megnyerte csoportját az Európa-ligában és kivívta a tavaszi folytatást.

Evés közben jön meg az étvágy, ezt tudja jól a FTC elnöke Kubatov Gábor is, aki nem elégedne meg ennyivel és tovább álmodna. A csakfoci.hu készített interjút a klub első emberével, aki elárulta többek között azt is, hogy mennyi minden kell egy sikeres szerepléshez. 

“Fontosnak tartom, s nem egyedül én állítom, hanem komoly szakemberek írták már le, könyvek születtek róla, hogy a futball 30 százaléka szerencsefaktor. A hosszú játékidő és a kevés megszerezhető gól miatt sokkal gyakrabban vannak meglepetések a labdarúgásban, mint például a kosárlabdában vagy a kézilabdában. Tehát kétséget kizáróan kell egy jó adag szerencse is a sikereinkhez. Azonban azt is kár lenne tagadni, hogy tettünk érte eleget. Arról mégsem beszélhettünk egy-egy szezon kezdetekor, hogy a csoportkör nem elérhető. Még akkor sem mondhattunk ilyet, amikor ez esetleg – figyelembe véve a gazdasági és infrastrukturális körülményeinket – még valóban nagyon távolinak tűnt. Bennem van egy belső dinamika, ami előrehajt. Én mindig magas célokat tűzök ki. Meggyőződésem, hogy csak így lehet egy közösséget magasabbra emelni. Most például, amikor tovább léptünk a csoportkörből, máris emeltük a tétet, arról beszélünk, hogy szeretnénk menni még egy kört. Három párharca vagyunk a budapesti döntőtől! Mindig van feljebb. Ha megelégednék azzal, amit eddig elértünk, akkor nem lenne értelme itt maradnom Fradi-elnökként” – mondta az oldalnak Kubatov Gábor

A nemrég újraválasztott elnöknek egyre komolyabb céljai vannak, sőt a közeljövőben egy világraszóló tettre is fáj a foga.

“Mint mindenki másnak nekünk is a célunk, hogy megnyerjük a Bajnokok Ligáját, az a plafon az európai klubfutballban. Vagy nem? Három párharcra vagyunk az Európa Liga döntőjétől és nem ijednék meg, ha a következő körben a Juventust vagy a Barcelonát kapnánk ellenfélnek. Esetleg a Puskás Arénában, telt ház előtt elbúcsúztatni egy sztárcsapatot, az világraszóló tett lenne. És most szerintem van némi esélyünk kiütni a Juventust vagy a Barcelonát is. Persze, ehhez sok minden kell: maximális koncentráció, jó fizikai felkészülés, hogy elkerüljenek bennünket a sérülések, elbízza magát az ellenfél és persze, a már említett szerencse is mellénk szegődjék”. 

Persze minőségi játékosok nélkül, aligha tudná felvenni a versenyt a magyar bajnok a nemzetközi porondon. Ehhez viszont harcba kell szállni a magasabban jegyzett labdarúgók megszerzéséhez. A klubnak kidolgozott praktikája van arra, hogyan győzzenek meg egy-egy hezitáló kiszemeltet.

“Topklubból nem tudnánk igazolni, az más kategória. Fontos a kiválasztás és ugyanilyen fontos a meggyőzés. Például komplett forgatókönyvünk van arra, hogyan próbáljuk elcsábítani a kiszemelt játékosokat. Pontosan meg van határozva, ki megy ki értük a repülőtérre, mit mondunk nekik a kocsiban útközben, melyik szállodába visszük őket, hol vacsorázunk velük, miként nézzen ki a stadion, amikor először meglátják. A médiásaink készítettek Hajnal Tominak úgynevezett promó videókat a fővárosunkról, a stadion hangulatáról, a szurkolásról. Ezeket az apró kis trükköket mind-mind bevetjük. Elmesélek egy történetet, hogy értsék. Amikor Isael először repült ide hozzánk, még nem döntötte el, hogy végül minket választ-e. Elegáns kisbusz várta a reptéren, ami az Arénához vitte. A stadiont aznap esetére belülről is kivilágítottuk zöldre, bevittük egy skyboxba, majd kiálltunk vele az erkélyre. Az egyik barátom elkezdte kiabálni, hogy „Hajrá, Fradi!” és mondtuk neki, hogy ezt a meccsen majd 20 ezer torokból fogja hallani. Nem tudom, mi győzte meg végül a brazilt, de az biztos, hogy kapott egy impulzust akkor is. Aztán ott van vonzerőként maga Budapest, hiszen egy gyönyörű, biztonságos város…

Hasonlítsa össze mondjuk a Ludogorec otthonával, Razgraddal vagy a Quarabagéval, Bakuval, hát egy napon sem lehet említeni a mi fővárosunkkal. A bolgár kisváros tele van panelházakkal, az egyetlen valamirevaló hotel, amiben mi kétszer is laktunk, egy 16 emeletes épület, amelyben a 6. emelettől felfelé már semmi sincs, tök üres.Nem viccelek, felmentünk és megnéztük, kihalt szintek fogadtak minket. A Ludogorec játékosai Várnában laknak, ami két órára található az edzőközpontjuktól. Belgrádról ez már nem mondható el, szép város, de ott meg a Crvena Zvezda stadionja van nagyon rossz állapotban” – mesélte a Fradi-vezér. Majd kérdésre elárulta, hogy a bosnyák Muhamed Besic értékesítésével kötötték a klub legnagyobb üzletét. 

“Ingyen igazoltuk, majd brutális pénzért adtuk el és megint nulla forintért szereztük vissza. Érdekes a futball. Semmi sem olyan egyszerű, amilyennek látszik, Momo, amikor visszajött, kellett neki majdnem egy év, mire újra meghatározó játékos tudott lenni. Most már nehéz nélküle elképzelni a csapatot” – jelentette ki Kubatov Gábor. 

 
 

Kapcsolódó hírek