Közeledik a nap, amikor Simeone törzsfőnök végleg feladja

Madrid – Hazudtak a vezetők: közük nincs a Barcához és a Realhoz!

Forrás:

Felesleges bármit is magyarázniuk az Atlético Madrid-híveinek, a 3-0, az 3-0! Márpedig a Villarreal tegnap lemosta a pályáról a fővárosiakat, amelyik csapat már most 12 pontos hátrányban van az éllovas Real Madriddal szemben, míg 6 egységnyivel van előtte a második Barcelona. Azt az Atlético Madridot alázták tehát, amelynek a fanatikusai arról álmodoztak, hogy végre valahára a kedvenceik kinőnek az előbb említett két óriás nyomasztó árnyékából, azaz bajnokok lesznek és fennállásuk során először megnyerik azt a Bajnokok Ligáját, amelynek fináléit drámaibb körülmények között egyetlen másik csapat sem képes állandóan elveszíteni soha, pláne nem a Real ellen...

 

Ez a csapat most nagyon mély válságban szenved (egész egyszerűen borzalmas a játéka), de nem is attól került elsősorban gödörbe, hogy megye I-es szinten teljesített az elmúlt meccsein, hanem azért, mert a vezetői elárulták a klub lényegét. Behódoltak a modern focinak és bevallották, hogy nem igaz az, amit állítanak a klubról.

 

Mindezt, koszos 40 millió euróért.

 

A címer

 

Természetesen, minden „fillért” meg kell becsülni, de elmeséljük, ebben az esetben miért koszos ez a pénz.

 

A klub vezetői, Diego Simeone törzsfőnök visszatérése óta (amikor játékosként volt ott, szintén ezt tették az akkoriak, semmi nem lett belőle), minden egyes évben megígérik, hogy teljesítik a fanatikusaik egyetlen álmát: nem csak felveszik végre a versenyt a világ két legfontosabb focicsapatával, de le is hagyják őket.

 

Erre fel, nagyjából 40 millió euróért, eladták a klub részvényeinek a 20 százalékát egy befektetőnek (teljesen mindegy, hogy kínai és kommunista), aki miatt a következők történtek.

 

Megváltoztatták a klub címerét, lekerekítették a sarkait, mintha okostelefon lenne, és megbecstelenítették a kis macit, amely egyébként Madrid jelképe is. Az új stadiont meg kábé elnevezték a befektető cégéről.

 

Ezt csinálták 

 

Ez a modern, üzleti foci lényege, de az Atlético Madrid eddig ennek tulajdonképpen ellenállt (legalábbis sokan elhitték), mert még az egyre szigorúbb biztonsági előírások közepette is mindig a legvégsőkig elment, azért, hogy érvényesíthesse a szurkolói jogait. Azokét, akik nagyon kiakadtak a meghozott döntéseken.

 

Mert 40 millió euró annyit ér, mint a Realban és a Barcában 10-10 játékos gyengébbik lábfeje külön-külön!

 

Teljesen hiteltelen mostantól kezdve, ha a klub vezetői a Barcához és a Realhoz hasonlítják a klubot. Simeone soha nem tett ilyet, ő csak megígérte, hogy mindent megtesznek azért, hogy így legyen, de mindig is őszinte tisztelettel beszélt a világ legjobbjairól.

 

 

A Madrid sikátoraiban és gettóiban kilátástalanul tengődő tömegek mellett az amerikai őslakos indiánok köreiben is hihetetlenül népszerű a klub. Az Atlético mindig is szívesen alkalmazott dél-amerikai játékosokat (középről is igazoltak ám), arrafelé Indios a csapat beceneve. A klub közösségi oldalain elnézett bejegyzéseket látva a modern világba zárt indiánok sem fogták vissza magukat, ami nem is meglepő, mert számukra a hagyományok és az ősök tisztelete szent dolog.

 

 

Pedig lehet, hogy jobban tennék, ha bedobnának valami mágiát a csapat érdekében, mert a jelek szerint nem, hogy bajnok és BL-győztes sem lesz az Atleti, de ha valami csoda folytán nem talál magára a csapat, akkor lehet, hogy még a nemzetközi kupában sem indulhat majd.

 

 

A felsoroltak mellett viszont még egy fontos dolgot észre kell venni. Bár űzi és hatja a játékosait, mint az állat Diego Simeone, a szemeiben és a tetteiben (önmagához képest) halványabb a tűz. Van, hogy már perceken át nyugton van a meccseken.

 

Az igazság az, hogy minden nappal közelebb vagyunk ahhoz a pillanathoz, amikor elhagyja mindennél jobban imádott csapatát. A szerződését is lerövidítette két évvel, de akkor még nem tudta, hogy ilyen szériát produkálnak.

 

Amikor legutóbb, még játékosként elment (bajnoki cím után, amit már edzőként is szállított), az Atlético Madrid meg sem állt a másodosztályig.

 

Annak is az alsó felében landolt…

Legfrissebb híreink