Kovácsik: Akarattal és szorgalommal kompenzálni lehet az esélyeket

Székesfehérvár – A Vidi kapusa egyénileg is felkészül a Midtjylland játékosaiból.

Forrás: vidi.hu

Csütörtök este a Videoton a felcsúti Pancho Arénában fogadja a dán FC Midtjyllandot az Európa Liga-selejtező 3. fordulójában. A székesfehérvári csapat kapusa, Kovácsik Ádám a klub hivatalos honlapjának elmondta, hogy a dánok a mérkőzés esélyesei, de akarattal és szorgalommal kompenzálni lehet a papírformát.

 

„Biztos, hogy nagyon nehéz párharc vár ránk a dán Midtjylland ellen. Tisztában vagyunk azzal, hogy ellenfelünk tavaly az EL-ben a bejutott a legjobb 32 közé, és az idei első két selejtezőkörből is nagyon simán mentek tovább. Ennek ellenére egyáltalán nem érzem azt, hogy esélytelenek lennénk – kezdte a Videoton kapusa.

 

A papírforma talán a dánok javára billentené az esélyeket, de akaraterővel és szorgalommal ezt kompenzálni tudjuk. Én külön is fel szoktam készülni az ellenfél játékosaiból, kapusként fontos, hogy tisztában legyek azzal, ki milyen lábas, erőből szokott-e lőni, vagy inkább csavarja a labdát. Az, hogy egyedüli magyar csapatként már csak mi vagyunk érdekeltek a nemzetközi porondon, egyáltalán nem teher számunkra, nem gondolom úgy, hogy emiatt nyomás alatt játszanánk. Sokkal inkább pozitív dopping ez, de bevallom, mindenki jobban örült volna a csapatból, ha több magyar együttes is állva marad. A heti két tétmérkőzés egyfelől megterhelő, másrészt viszont nagyon örülnénk annak, ha egész ősszel ebben a csütörtök-vasárnap ritmusban kellene játszanunk. Fontos lenne, hogy ezúttal se kapjunk gólt hazai pályán, de akkor sem történik tragédia, ha esetleg betalál az ellenfél, a legfontosabb, hogy megnyerjük az első találkozót” – mondta Kovácsik Ádám.

Legfrissebb híreink