Koronavírus: több meccs lehet a németeknél, megállapodás a spanyol folytatásról

Kampányt indított az Atlético egyik legjobbja.

Forrás: Atlético Madrid

KITEKINTÉS A NAGYVILÁGBA

SPANYOLORSZÁG
A spanyol kormány megállapodott a helyi labdarúgó-szövetséggel, illetve a ligával arról, milyen feltételek szerint kezdhetik majd el az edzéseket a csapatok, illetve hogyan folytatódhat majd a La Liga. Azt nem közölték, mikor kezdődhetnek a közös gyakorlások, azt ugyanakkor leszögezték, szigorú egészségügyi feltételei lesznek a tréningek megtartásának. Hozzátették, május vége előtt biztosan nem indul újra a futballélet Spanyolországban, és az is biztos, hogy jó ideig csak zárt kapus mérkőzésekre kerülhet majd sor.

NÉMETORSZÁG    

A tartományi sportminiszterek álláspontja szerint a német Bundesliga és a másodosztály küzdelmei május közepén vagy végén folytatódhatnak zárt kapuk mögött. Anja Stahmann brémai szenátor hangsúlyozta, az újrakezdéshez a legszigorúbb higiéniai és egészségügyi feltételekre van szükség. Ha bizonyosodik, hogy megteremthetőek a megfelelő körülmények, folytatódhat a Német Kupa, a harmadosztály és a női bajnokság is.
 
ANGLIA   
Az Arsenal labdarúgói és szakmai stábjának tagjai 12,5 százalékos fizetéscsökkentésről állapodtak meg a klubvezetőkkel. Amennyiben a csapat sikeres lesz, és ebben a szezonban eléri kitűzött céljait, egy részét mégis megkapják a játékosok annak az összegnek, amelyről most önként lemondtak. A megállapodás azon a feltételezésen alapul, hogy a 2019/20-as szezon a pályán fejeződik be, és a klub megkapja a televíziós közvetítési jogok értékesítéséből származó bevételek teljes összegét.

SPANYOLORSZÁG
Saúl Niguez, az Atlético Madrid labdarúgócsapatának középpályása elindított egy kampányt, amellyel a koronavírus-járvány következtében nehéz anyagi helyzetbe került spanyol kisvállalkozókat segítik. A "Saldremos Juntos", azaz "Együtt túljutunk ezen" szlogennel futó kezdeményezéshez eddig 44 híres sportoló, színész és véleményvezér, valamint 128 nagyobb vállalat csatlakozott. Az üzleti modell szerint a kampányban szerepet vállaló hírességek egy-egy felajánlására lehet licitálni - például egy teniszező ütőjére, vagy egy futballista mezére -, a befolyt összegből pedig a szerencsétlenül jártakat segítik.
  
ANGLIA 
Scott Parker, a Fulham labdarúgócsapatának vezetőedzője szerint a fiatal külföldi játékosok kérhetik a klub által megbízott pszichológus segítségét a járvány időszakában. A szakember kifejtette, a labdarúgóknak nehéz a bezártság időszaka, de ebben a törékeny szituációban is fontos a mentális egészségük, így ha szeretnének beszélni a problémáikról, megtehetik.
    

Legfrissebb híreink