Koronavírus: tiltakoznak az olasz edzők, káosz Hollandiában

Június előtt Spanyolországban sem kezdenek.

Forrás:

A Holland Labdarúgó Szövetség (KNVB) közölte, hogy június 19-én kívánja újraindítani az első és másodosztályú bajnokságot. A találkozókat zárt kapuk mögött rendezik meg, a játékosok pedig - ha a hatóságok engedélyt adnak rá - május közepén állhatnak ismét edzésbe. A múlt héten az Ajax, az Alkmaar és a PSV Eindhoven is felszólította a KNVB-t, hogy nyilvánítsa befejezettnek az Eredivisie küzdelmeit a koronavírus-járvány miatt.    

FIFA-bejelentés az átigazolási időszakról - NB1.hu

 


Május vége előtt nem folytatódhatnak a spanyol labdarúgó-bajnokság küzdelmei a liga elnöke szerint. Az ibériai országban április 26-ig van érvényben kijárási tilalom, és mint Javier Tebas kifejtette: számos lehetséges forgatókönyvvel készülnek. Legvalószínűbb opciónak a zártkapus mérkőzésekkel való újraindulást nevezte, ám nem zárta ki a korlátozott számú néző beengedésének lehetőségét sem. Hangsúlyozta: "lehetetlen" átfogó tárgyalások során eredményeket elérni a játékosok fizetésének csökkentésével kapcsolatban, hogy ezáltal csökkentsék a válság gazdasági hatásait, ám elvárja, hogy a klubok többsége jusson egyezségre a futballistákkal.
    
Tiltakoznak ugyanakkor a bérek redukálása ellen az olasz labdarúgó-bajnokság edzői, akik a játékosokhoz csatlakozva kritizálták a Serie A azon javaslatát: a járvány miatt a klubok csökkentsék kettő-négy hónapig járandóságukat. Az olasz trénereket képviselő szövetség (AIAC) szerint a liga javaslata "erőszakos" és elfogadhatatlan, mivel vannak olyan stábtagok, akiknek fizetése alacsonyabb az olasz átlagnál.

Legfrissebb híreink