Koronavírus: szurkolók kérik: tiltsák be a meccseket!

Döntöttek Szoboszlaiékről, vb-t törölnek, a spanyolok sztrájkolnak.

Forrás: Facebook/UEFA

KORONAVÍRUS: KITEKINTÉS A NAGYVILÁGBA!

 

EURÓPA

Az Európai Labdarúgó Szövetséget közös levélben szólította fel 350 szurkolói csoport, hogy minden országban tiltsa meg a zárt kapus mérkőzések megrendezését.

 

A drukkerek úgy fogalmaztak, hogy a "pénzt az emberi élet értéke fölé helyezte" a kontinentális szövetség. Szerintük csak akkor lenne szabad ismét meccseket játszani, amikor a közegészségügyi helyzet lehetővé teszi, hogy a stadionok újra megteljenek.


A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség egy évvel elhalasztotta a litvániai futsal-világbajnokságot. A tornára idén szeptember 12-től október 4-ig került volna sor. Az új dátum ugyanez lesz jövőre.


AUSZTRIA

Május 29-én rendezik Klagenfurtban a labdarúgó Osztrák Kupa döntőjét a bajnoki címvédő Red Bull Salzburg és a másodosztályú Austria Lustenau között. A bajnokság június 2-án folytatódik. Az alapszakasz befejezése után következik tíz forduló a felső- és az alsóházban is.


SPANYOLORSZÁG

Sztrájkoltak a másodosztályú spanyol Elche labdarúgói és alkalmazottai. A játékosok azért tagadták meg a szerdai edzésen való részvételt, mert a klubvezetés korábban 30 százalékkal csökkentette a béreket a koronavírus-járvány okozta pénzügyi nehézségekre hivatkozva. A sztrájkot támogatták az alkalmazottak is, akik megtagadták a munka felvételét.
    

Legfrissebb híreink