Koronavírus: szabálymódosítással folytatódik egy újabb bajnokság

Messi bizakodó, az UEFA elnöke korai döntésről beszélt.

Forrás: Zenit FC/Facebook

KORONAVÍRUS: KITEKINTÉS A NAGYVILÁGBA!

OROSZORSZÁG

Június 21-től folytatódnak a küzdelmek az orosz futball élvonalában, a Premjer Ligában. A bajnokság újraindításáról pénteken határozott az orosz szövetség vezérkara.
    
A pontvadászatot a koronavírus-járvány miatt 22 forduló után, március 17-én állították le. A friss döntés értelmében a hátralevő nyolc kört egy hónap alatt bonyolítják le, az utolsó, 30. forduló mérkőzéseit július 22-én játsszák.
    

Nézők nem lesznek a stadionokban, az egyes mérkőzéseken - tekintettel a sűrített játékprogramra - csapatonként öt cserét engedélyeznek.
    

A folytatás előtt a szentpétervári Zenit áll az élen 50 ponttal két 41 pontos csapat, a Lokomotiv Moszkva és a Krasznodar előtt.

SPANYOLORSZÁG

Lionel Messi, az FC Barcelona hatszoros aranylabdás játékosa szerint a koronavírus-járvány miatt elrendelt szünet még jól is jöhet a csapatnak, amely meg akarja nyerni a Bajnokok Ligáját.

 

"Lehetséges, hogy jól jön nekünk ez a kihagyás, de majd meglátjuk, hogy amikor újraindul a BL, akkor milyen állapotban leszünk" - nyilatkozta a spanyol Sport című napilapnak a 32 éves futballista, aki februárban még arról beszélt, hogy a Barca az akkori játékával nem nyerheti meg a legrangosabb európai kupasorozatot.
    

"Egyelőre az a legfontosabb, hogy következetesek legyünk, és ne kövessük el azokat a buta hibákat, amelyeket az elmúlt időszakban" - jelentette ki Messi.
    
A Barcelona argentin sztárja hangsúlyozta, soha nem kételkedett a csapat képességeiben, és abban sem, hogy bármit megnyerhetnek, ugyanakkor a félbeszakadt szezonban mutatott játékkal egyáltalán nem volt elégedett.
    
"Mindenkinek joga van a saját véleményéhez, az enyém pedig a BL-ben eltöltött évek alatt felhalmozott tapasztalatomra alapozva az, hogy az utóbbi időszakban mutatott teljesítménnyel nem tudtunk volna BL-t nyerni" - nyilatkozta Messi.
    
A világjárvány miatt a spanyol bajnokság március 10. óta szünetel, a címvédő Barcelona 27 forduló után kétpontos előnnyel vezet a Real Madrid előtt. A BL március 11-én a nyolcaddöntős párharcok közben szakadt félbe, a folytatásról egyelőre még nincs pontos információ, a Barcelonára a vendégként elért 1-1-es döntetlen után visszavágó vár saját stadionjában a Napoli ellen.

FRANCIAORSZÁG

Aleksander Ceferin, az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) elnöke úgy látja, hogy a franciák időnek előtte zárták le bajnokságukat.

"Számomra ez túl korai döntés volt, amelyet tiszteletben tartok, de bennünket nem kérdeztek meg róla, a francia hatóságok határoztak így" - fogalmazott az UEFA első embere a beIN Sports katari televíziós társaságnak adott interjúban.
    
A 20 csapatos Ligue 1 küzdelmeit 28 forduló után március közepén függesztették fel a koronavírus-járvány miatt, majd április végén a futballszövetség bejelentette, hogy a bajnokságot befejezettnek nyilvánítja. A bajnok a Paris Saint-Germain lett, az Amiens - amely bírósághoz fordult - és a Toulouse kiesett, a másodosztályból a Lorient és a Lens jutott fel az élvonalba.
    
Franciaország mellett Hollandiában és Belgiumban nyilvánították befejezettnek a bajnokságot, de utóbbi országban még végső döntés nem született.

Legfrissebb híreink