Koronavírus: megvan, mikor kezdhet a magyar válogatott Kínában

Angliában ismét tanácskoztak a klubok.

Forrás: mlsz.hu

KITEKINTÉS A NAGYVILÁGBA!

ANGLIA

Az angol labdarúgó Premier League-ben szereplő klubok pénteken ismét megvitatták a koronavírus-járvány miatt félbeszakított idény lehetséges befejezéseinek modelljeit, azonban egyelőre nem tűztek ki időpontot a folytatásra.

A húsz csapat képviselői a videokonferencián továbbra is egyetértettek abban, hogy valamilyen módon fejezzék be a szezont és ne kelljen azt törölni.

A megbeszélést nehezítette, hogy a brit kormány további három héttel meghosszabbította a kijárás korlátozására vonatkozó intézkedését, így ugyanis a klubok még azt sem tudják, mikor kezdhetnek a játékosok edzeni.

Abban mindenki egyetértett, hogy a játékosok, a stábtagok, valamint a szurkolók egészségénél nincs fontosabb, és csakis abban az esetben folytatják a pontvadászatot, ha ezt biztonságosan meg lehet tenni.

A Premier League-ben a Liverpool - amely harminc év után lenne ismét bajnok - 25 pontos előnnyel áll az élen, legutóbb március 9-én játszottak mérkőzéseket.

Európában eddig egyedül Belgiumban jelentették be, hogy a bajnokságot befejezettnek tekintik.


Koronavírus-fertőzésben 76 évesen elhunyt Norman Hunter, a Leeds United labdarúgócsapatának legendás játékosa. A 28-szoros angol válogatott, 1966-ban világbajnok védőt a múlt héten szállították kórházba, halálhírét a klub közölte pénteken. Hunter 15 év alatt 726 mérkőzést játszott a Leeds színeiben, kétszer nyert bajnoki címet, egyszer-egyszer pedig FA Kupát és Ligakupát a csapattal.


Az angol másod-, harmad- és negyedosztály csapatai közös közleményben jelezték, hogy amennyiben a járvány után nézők nélkül folytatódnak a bajnoki küzdelmek, minden találkozóról biztosítanak élő közvetítést. "Eltökélt célunk, hogy az osztályozókkal együtt végigjátsszuk a szezont" - írta a szurkolóknak szóló levelében Rick Parry, a három osztály csapatait tömörítő EFL elnöke.

USA

Az észak-amerikai profi labdarúgóligában (MLS) pénteken június 8-ig meghosszabbították a március közepe óta tartó kényszerszünetet. A csapatok a 34 alapszakasz-mérkőzésükből csak kettőt játszottak le, a bajnokságot előbb március 30-ig, majd május 10-ig szüneteltették. A liga továbbra is vizsgálja, milyen módon folytathatnák, illetve fejezhetnék majd be a küzdelmeket.

KÍNA

Júniusban vagy júliusban rajtol a kínai labdarúgó-bajnokság - jelentette be az ázsiai ország sportági szövetsége, tudatva a klubokkal, hogy megkezdhetik a felkészülést a szezonra. A 2020-as startot eredendően február 22-re tervezték, ám halasztani kellett a koronavírus-járvány miatt. Az idénynyitó előtt az összes labdarúgónak, edzőnek és klubalkalmazottnak két negatív tesztet kell produkálnia. A világméretűvé vált járvány Kínában kezdődött, az első eseteket decemberben fedezték fel Vuhan városában.

Mint már korábban jeleztük, a magyar válogatott tagja, Kádár Tamás Kínába igazolt, a Shandong Luneng csapatához.

Legfrissebb híreink