Koronavírus: megváltozhat a foci jövője

Mindezt a FIFA elnöke állítja.

Forrás:

Gianni Infantino, a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) elnöke úgy véli: a koronavírus-krízis esélyt kínálhat arra, hogy megváltozzon a futball jövője.

A svájci-olasz sportvezető ezzel elsősorban a versenynaptár szűkítésére gondol.
    
"Talán megreformálhatjuk a labdarúgást, s ennek keretében egyet visszaléphetünk" - nyilatkozott 50. születésnapja alkalmából a Gazzetta dello Sportnak adott interjújában Infantino.
    

"Kevesebb, de érdekesebb torna. Talán kevesebb csapat, de kiegyenlítettebb erőviszonyok. Kevesebb mérkőzés, hogy óvjuk a játékosok egészségét, de talán izgalmasabb párharcok." - fogalmazott.
    

Infantino álma a nagyobb létszámú, 24 csapatos klubvilágbajnokság, ez azonban az Európa-bajnokság és a Copa América 2021-re halasztásával egyelőre nem valósulhat meg. Annyit elárult ugyanakkor, hogy reményei szerint hamarosan új időpontot találnak a viadalnak, amelyre 2021-ben, 2022-ben, de legkésőbb 2023-ban kerülhet sor.
    
A FIFA elnöke hangsúlyozta: a labdarúgásban a koronavírus-járvány miatt beállt kényszerpihenő csak akkor érhet véget, ha már nem lesz több rizikó.
    
"Teljesen világos az álláspontunk: akkor indul ismét útjára a labda, amikor lehetséges, és már senkinek az egészségét nem veszélyezteti" - mondta.

Legfrissebb híreink