Koronavírus: gond Sallaiék stadionjával

Friss, komoly és lesújtó intézkedések.

Forrás: Facebook/SC Freiburg

KORONAVÍRUS: KITEKINTÉS A NAGYVILÁGBA!

Nem tudják tartani az ütemtervet a német labdarúgó-élvonalban szereplő SC Freiburg új stadionjának építésénél, vagyis a munkálatok nem fejeződnek be a tervek szerint. A klub pénzügyi igazgatója, Oliver Leki közölte, a járvány az építőipart is érinti, ezért még azt sem lehet biztosan tudni, mennyit késik az új létesítmény átadása. Eredetileg azt tervezték, hogy Sallai Roland csapata a következő idény során veszi birtokba új 35 ezer férőhelyes stadionját, de Martin Haag polgármester ezt már az év elején, a válság kitörése előtt is rendkívül ambiciózusnak nevezte.

Bundesliga: Sallaiék is újrakezdték! - NB1.hu

 

A Bundesligában az újrakezdést követően új szabályok vonatkoznak majd a játékvezetőkre. A mostani szezon hátralévő részében saját tartományukban is tevékenykedhetnek az utazás minimalizálása érdekében. Tilos lesz igénybe venniük szállást, a mérkőzés napján autóval kell menniük otthonukból a meccs helyszínére, előző nap pedig alapos kivizsgáláson esnek át. Minden bíró önkéntes alapon fog dolgozni, vagyis nem kényszeríthetőek arra, hogy mérkőzést vezessenek, de az éves alapfizetését mindenki hiánytalanul megkapja. Játékvezető-ellenőr egyik stadionban sem lesz, ezt a feladatot a televíziós közvetítés segítségével látják el.

Hertha: Dárdai nem érti - NB1.hu

 


Olaszországban a rendkívül szigorú, országos érvényű óvintézkedéseket május 3-ig meghosszabbították, ezt követően Vincenzo Spadafora sportminiszter felszólította a sportági szakszövetségeket, hogy dolgozzanak ki egészségügyi ütemtervet annak érdekében, hogy május 4-én újrakezdhessék tevékenységüket.

A Southampton után a labdarúgó Premier League-ben másodikként a West Ham United is fizetéscsökkentést jelentett be. A londoni csapat játékosai lemondtak bérük egy részéről, David Moyes vezetőedző, Karren Brady alelnök és Andy Mollett pénzügyi igazgató konkrétan a harminc százalékáról, hogy sikerüljön megtartani a munkahelyeket, és az alkalmazottak a válság idején is teljes összegű fizetést kaphassanak. Ennek érdekében a tulajdonosok 30 millió fontot bocsátottak a klub rendelkezésére.

Koronavírus: össztűz a Real Madrid sztárjára - NB1.hu

 


A skót bajnoki címvédő és listavezető Celtic FC vezetőedzője Neil Lennon, valamint szakmai stábjának tagjai és a labdarúgóklub vezetői önként lemondtak fizetésük nagyobb részéről a következő három hónapra. A skót bajnoki szezont március 13-án állították le, és legalább június 10-ig szünetel.

A Liverpool FC korábbi játékosa és vezetőedzője, a 69 éves Sir Kenny Dalglish is megfertőződött koronavírussal, ezért kórházban kezelik, bár egyelőre tünetmentes. Dalglish futballistaként hat bajnoki címet és három európai kupát, szakvezetőként pedig három bajnoki címet nyert a klubbal, sőt 1995-ben nagy meglepetésre a Blackburn Rovers együttesével is az élen végzett az angol élvonalban.

Koronavírus: elszabadult indulatok - NB1.hu

 


Idén nyáron nem rendezik meg a világ legjobb labdarúgócsapatainak felkészülési mérkőzés-sorozatát, a Bajnokok Nemzetközi Kupáját (ICC). A szervezők szerint a 2013 óta létező sorozat lebonyolítása ezúttal megvalósíthatatlan, mert továbbra sem egyértelmű, mikor szűnnek meg a korlátozások világszerte, ráadásul a sportág nemzetközi versenynaptára változatlanul tele van bizonytalanságokkal. Az ICC meccseinek többségét az Egyesült Államokban és Ázsiában játszották, 2014-ben a Real Madrid és a Manchester United találkozóját 109 ezren látták Michiganben.

Legfrissebb híreink