Koronavírus: hatott a szurkolói jelzés a kupadöntővel kapcsolatban?

Közös állásfoglalás a két baszk klubtól.

Forrás:

KITEKINTÉS A NAGYVILÁGBA.

SPANYOLORSZÁG

Közös közleményben fordultak a Spanyol Labdarúgó Szövetséghez a Real Sociedad és az Athletic Bilbao vezetői, akik azt szeretnék elérni, hogy szurkolóik is ott lehessenek a Király Kupa döntőjén.

A két klubelnök azt szeretné elérni, hogy a mérkőzést olyan időpontban rendezzék, amikor már a drukkerek is ott lehetnek a stadionban.

Ez lenne a spanyol kupa történetében az első alkalom, hogy a fináléban baszk házirangadót rendeznek. A mérkőzés győztese jogosult elindulni az Európa-ligában. Amennyiben azonban nem tudják lejátszani a találkozót, vagy csak az európai szövetség által előírt augusztus 2-i határidő után, akkor a bajnokságban hetedik helyen végző csapatra száll az indulási jog.

A szövetség vezetői pénteken tanácskoznak arról, mikor és milyen formában rendezzék meg a kupadöntőt, amelyet eredetileg április 18-án Sevillában vívtak volna - jelentette az MTI.

Mint korábban már jeleztük, az Athletic Bilbao határozottan elutasították, hogy a csapatuk a koronavírus-járvány miatt zárt kapuk mögött lépjen pályára a Király Kupa döntőjében. A fanatikusok egyértelműen részt szeretnének venni a meccsen, amiatt akár az Európa-ligában való indulást is hajlandóak lennének feláldozni.

 

Koronavírus: eléggé keményet üzentek a Bilbao fanatikusai - NB1.hu

 

Legfrissebb híreink