Koronavírus: fontos lépés az újrakezdés előtt

Jelentős veszteség lehet.

Forrás: Barcelona/Facebook

KORONAVÍRUS: KITEKINTÉS A NAGYVILÁGBA!

SPANYOLORSZÁG

A spanyol sportminisztérium csütörtökön elfogadta az élvonalbeli labdarúgó-bajnokság irányítóinak tervét arra vonatkozóan, hogyan végzik majd el a koronavírusteszteket a játékosokon, mielőtt újrakezdhetnék az edzéseket.

A futballisták március első fele óta arra kényszerülnek, hogy otthon tartsák magukat formában, a La Liga küzdelmeit ugyanis március 13-án felfüggesztették, ugyanakkor a legutóbbi tervek arról szóltak, hogy júniusban folytatnák a pontvadászatot. Pedro Sanchez miniszterelnök ráadásul már bejelentette, hogy jövő hétfőtől a labdarúgók elkezdhetik az egyéni edzéseket a klubok létesítményeiben.
   
A sportminisztérium a La Liga, a Spanyol Labdarúgó Szövetség, valamint a futballisták érdekvédelmi szervezetének képviselőivel, illetve a legnagyobb egyesületek, így a Real Madrid, a Barcelona és az Atlético Madrid vezetőivel egyeztetett a folytatás részleteinek kidolgozásáról. A minisztérium tájékoztatása szerint a klubok orvosi stábjai megkapják a jogosultságot ahhoz, hogy elvégezzék a játékosokon a koronavírusteszteket.
    
A bajnokság újraindításának terve négy szakaszból áll, ennek második része az egyéni edzések elvégzése. A harmadik szakaszban kisebb csoportokban tréningezhetnek majd a futballisták, míg az utolsó etap a korábban is megszokott edzések megtartása lesz.
    
Az élvonalbeli mérkőzéseket csak akkor tudják lejátszani, amikor a negyedik szakasz legalább két hétig eltart.
    
A La Liga mostani szezonjából 11 forduló van hátra, és a Király Kupa döntőjét is le kell még játszani.
    
Javier Tebas, a La Liga elnöke korábban azt mondta, ha nem fejezik be a bajnokságot, az akár összesen egymilliárd eurós veszteséget is eredményezhet.

Legfrissebb híreink